1553

Четете в "Марица": КАТ конфискува по една кола на всеки два дни

Уикенд броят на "Марица" отново няма конкуренция на пазара. Изумително изобилие на четива ви очакват утре на пазара, като ще задържат интереса ви чаааааак до понеделник сутрин. Ето само върхът на айсберга:

 

КАТ конфискува по една кола на всеки два дни

Средно по една кола на два дни конфискува пловдивската полиция от пияни или дрогирани шофьори. Общо 112 водачи - шофьори от града и региона, са се простили с автомобилите си за периода от 8 август миналата година до 19 февруари, което прави по 14 на месец. Това съобщиха от МВР във връзка със запитване на "Марица".

Дни след като шофьори пропищяха за отнемането на колите им, се появи друг голям проблем - районните управления се видяха в чудо къде да съхраняват конфискуваните возила. 

Трябва да сме готови за сблъсък Русия-НАТО

Войната в Украйна остава най-сериозната заплаха за сигурността не само на Европа, но и в глобален мащаб, тъй като всякакво развитие е възможно. Най-притеснителен е потенциалът тази война да излезе извън границите на Украйна с въвличане на страни - членки на НАТО, в този конфликт, посочва Йордан Божилов, бивш зам.-министър на отбраната.

Деца учат български език с комикси

Преподаватели от пловдивско училище изпробват нетрадиционен начин за обучение в часовете по български език за учениците си, за които той не е майчин – с комикси. Те се оказали много полезно нагледно средство, което позволява децата да рисуват върху илюстрацията, да тълкуват, да пишат реплики в „балончетата“ на героите, да тренират речта, да проявяват въображение.

Родители от Беломорски: „Спирка има, автобус - не! Учениците ходят пеш“

За редовен градски транспорт настояват родителите на ученици, които живеят в квартал „Беломорски”. Главната улица беше основно ремонтирана преди седем години, автобусната спирка  № 197 е направена преди много време, има карта с маршрутите на автобусите и електронно табло, на табелата са посочени номерата на рейсовете 7 и 113. 

ВиК иска 2254 лв. от Юри за теч, причинен от техни работници

Сумата от 2254 лв. иска ВиК-Хасково от собственик на имот в маджаровското село Бориславци, след като техници на дружеството причинили теч в двора на къщата му. "Карат ме да платя за нещо, за което нямам вина, а и до момента проблемът с наводняването не е решен. Не мога да спя вече от нерви“, оплака се пред "Марица" Юри Георгиев. И до днес водомерът му е под близо 40-50 см вода. В шахтата плуват жаби и попови лъжички.

Женева - по-малка от Пловдив, но с 90 300 милионери  

Женева  се намира в югозападния край на страната, а с население от близо 200 хил. души  е вторият по големина град.  44% от жителите му са чужденци. Тук са разположени централите на много международни организации, като Европейския отдел на ООН, на Червения кръст, Световната търговска организация, Световната здравна организация, Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?