4232

Четете в "Марица": Касовата бележка идва по мейла

Посрещнете втория ден от работната седмица с най-новия брой на в. "Марица". Ето и акцентите:

 

Касовата бележка идва по мейла

Търговците вече ще могат да ни изпращат касовата бележка по мейла. Това става възможно с последните промени в Закона за ДДС. Така клиентите ще имат по-ясна проследимост на разходите си, а и лесно ще намират касовия бон, когато се налага да върнат стока за рекламация. Има и друг вариант - търговците да регистрират клиентите си в собствена платформа и данните за покупките да се съхраняват там. 

Хартиената касова бележка обаче няма да бъде детронирана. При поискване продавачът е задължен да я предостави и на хартия, предвижда наредбата. Електронната бележка е възможна, но незадължителна опция. 

След като Мария Габриел отказа да е премиер

Изборите вече изглеждат неизбежни

Вторият мандат обречен, никой не иска третия

Шансовете да се избегнат предсрочните парламентарни избори клонят към нулата, след като ГЕРБ хвърли кърпата. Президентът Румен Радев е длъжен да пробва с още два мандата да се състави правителство, но това ще е само формалност.


Доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в СУ "t;Св. Климент Охридски": Президентът може да избере служебен премиер от списъка, но той да откаже

По принцип президентът може да избере всеки от списъка, но според мен той ще оповести кой е кандидатът едва след като е получил съгласие от него. Така няма да се изпада в ситуация, в която кандидатът се оттегля, както се оттегля в момента г-жа Габриел. Това заяви за „Марица“ експертът по конституционно право доц. Киселова.

Предсрочен вот на 2 или 9 юни едва ли ще се случи, времето няма да стигне.

Президентът вече няма да отговаря за служебния кабинет, който ще се контролира от парламента.  

Дори да не искат да изпълнят третия мандат, БСП или ДПС трябва да го получат, каза доц. Киселова.  


Провалената ротация ще обърка и икономиката

Очертаващият се провал на съставянето на нов кабинет от сегашния парламент води България към поредните предсрочни избори. Как подобен развой ще се отрази на икономиката, анализира Петър Ганев, старши изследовател в Института за пазарна икономика. 


Инспекцията по труда установи: Масово работят на черно в земеделието

От 173 проверки през миналата година в селското стопанство на Инспекцията по труда в Пловдив са засечени 171 нарушения. От тях 103 касаят здравословните и безопасни условия на труд, а тези, свързани с трудовоправните отношения, са 68. Притеснителните данни бяха предоставени на „Марица“ от пресцентъра на институцията. 

За намаляване на вредните емисии: Брюксел с нови правила за фермите за свине и птици

По нови правила ще работят големите животновъдни стопанства, които отглеждат свине и птици в Евросъюза. Целта е да се намалят вредните емисии от промишлените инсталации и ферми с цел опазване на човешкото здраве и околната среда. Преди дни Европейският парламент прие споразумението с държавите членки относно преразглеждането на Директивата за емисиите от
промишлеността. Предстои да се разшири обхватът на мерките по Директивата за емисии от промишлеността, така че да обхванат свиневъдните стопанства с повече от 350 животински единици (ЖЕ). Изключват се стопанства, които отглеждат свине по екстензивен или биологичен начин, както и ако са гледани навън за значителен период от време в рамките на една година.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
omon

omon

25.03.2024 | 21:49

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим-- http://gg.gg/xlman

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?