44

Четете в "Марица": Канят Чарлз и като крал на сватба в "Столипиново"

В последния работен ден преди поредната серия от три почивни дни, отново ще зарадваме читателите си с интересни и любопитни четива.

Ето и част от акцентите:

 

"Марица" среща пловдивчани със зелените практики на бизнеса

Пловдивчани научиха повече за зелените практики на бизнеса, за изчерпаемите ресурси и как можем да ги ползваме разумно, за да има природа и след нас. Това стана възможно чрез поредната изложба на вестник "Марица" и "Хермес медиа" "За по-чиста околна среда". Тя бе открита официално вчера, като на събитието присъстваха зам. областният управител на Пловдив Даниела Николова, председателят на ОбС-Пловдив Александър Държиков, зам.-кметът по социална политика, младежки дейности и спорт Георги Титюков и директорът на ОП "Градини и паркове" Веселин Козарев. Събитието уважиха и много бизнес партньори на медията, големи фирми в страната. В 20 любопитни екопана разказахме за позитивните зелени практики и че промяната трябва да започне от нас самите.

 

Канят Чарлз и като крал на сватба в "Столипиново"

Ако му се идва на крал Чарлз пак на циганска сватба в „Столипиново“, добре дошъл е догодина. Вълчо, на чиято венчавка бе през 1998 г., пак ще облече костюм. Но този път като бащата на младоженеца. Още е сърдит на Чарлз, че навремето едно цвете не донесъл  и един лев не дал на младите. Но въпреки това би му стиснал ръката. И този път нищо няма да чака от него.


Пет номинации за Пловдив на Балканските медицински оскари

Пет са номинациите за Пловдив в осмото издание на престижните Балкански медицински награди. Призовете са в 23 категории, а кандидатите за тях са посочени от здравни организации, специализирани медии и журналисти. Церемонията по връчването на наградите ще се състои в петък вечер в хотел "Санкт Петербург". Поръчах за Гергьовден хубаво време и за парад, и за печено агне на ливада - интервю специално за Марица от климатолога проф. Георги Рачев

Пловдивчанинът, който вместо жамакорц стана звезда в пиано бар

Пловдивчанинът Рафи Жамакорцян е пианист, който е свирил в елитни и не толкова елитни пиано барове в цяла Европа, с изключение на 4 страни. Това е професията, която обича и работи от 45 години. От 1986-а е легален пътуващ музикант в Скандинавия. Видял е и меда, и жилото на онези страни. Произлиза от семейство на часовникари, откъдето произлиза и фамилията /жамакорц на арменски е часовник/, но баща му отрано преценил, че майстор по фина механика от него няма да стане. Преди седмица Рафи Жамакорцян и певецът Борис Лапшов направиха първия у нас концерт на партии от мюзикъли в съпровод на пиано. И целта им е тази интересна формула да се запази. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?