71

Четете в „Марица“: Как се взема общински имот за 5 стотинки на квадрат?

Най-интересното от новия брой на "Марица".

Как се взема общински имот за 5 стотинки на квадрат?

Пловдивски бизнесмени, известни с близките си връзки с политическата партия „Кауза Пловдив”, са ползвали къпалнята „Нептун” в „Южен” срещу наем от 5 стотинки на квадратен метър. Какво казват собствениците на фирмата, наела плувния комплекс , и защо пресъхват басейните в Пловдив – четете в новия брой на „Марица”.

 

Любомир Стефанов, политолог: Властта ни ще измива гузна съвест в Киев

Управляващата коалиция се търкаля към избори наесен. ГЕРБ имат шанс, ако извадят нов лидер, а Борисов стане почетен председател, казва в интервю за „Марица” политологът.

 

Родителите се борят за места, а цяла детска градина за 200 деца в Пловдив стои празна.

В прекрасната сграда с плувен басейн и физкултурен салон ще се обучават 200 деца. За всяка група има детска площадка, катерушките също са монтирани отдавна, но за забавачката не е обявен прием.

 

Първолаци с мустаци сядат зад чина

Пловдивско училище се зае да ограмоти и изучи родителите на своите ученици. Така, от една страна, ще повиши техния образователен и социален статут, за да увеличи шансовете им да си намерят работа и да не живеят от помощи.

 

Община "Родопи" ще харчи рекорден бюджет от 44 млн.

Основният фокус тази година ще бъде върху подобряване на инфраструктурата, изграждане и разширяване на детските градини, проектиране на улични ремонти и канализации.

 

Раздават 143 млн. ковид помощи на земеделци 

До 20 май земеделските стопани могат да подават заявления по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на COVID-19“ за 2022 г.

 

Плодове и зеленчуци от Турция пълни с пестициди

По данни на Европейската система за бързо обявяване на хранителни стоки и фуражи, през първото тримесечие на годината 60% от спрените по границите пратки плодове и зеленчуци заради наличието в тях на активни съставки от химически вещества, които не са разрешени за използване в ЕС, са пристигали от Турция.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?