2374
Следвайте ни

Четете в "Марица": Изнесоха бизнеса пред входа на магазините

viber icon

В деня на майстора вестник "Марица" отново ви предлага интригуващи и любопитни четива по наболели въпроси. Ето някои от акцентите в утрешния брой:

Прокуратурата засече измами за милиони в обществения транспорт на Пловдив

Прокуратурата проспа огромните бели с европейски средства по Транспортния проект, но засече корупция в обществения транспорт на Пловдив. На собствениците на две фирми, които оперират по линии в Пловдив, са повдигнати обвинения за документални измами в особено големи размери. Обвинения за престъпления по служба са повдигнати и на трима общинския служители в Пловдив - инж. Пламен Вълков, ръководител на ОП "Организация и контрол на транспорта", неговия предшественик Борислав Кръстев и счетоводителката Лидия Пастърмаджиева, както и на един в Асеновград.  

Изнесоха бизнеса пред входа на магазините

Строителните хипермаркети измислиха начин хем да спазват заповедта на министър Стойчо Кацаров, хем да не се лишават от оборота от клиенти без зелен сертификат. Те изнесоха част от стоката си на открито, пред вратите на магазините, а заедно с това и каси за обслужване и компютри. На тях хората без документ за COVID-19  могат да избират покупките си, а ваксиниран служител да им ги изнесе от търговския обект. 

Ще стане страшно, ако не отложат свободните цени на тока за гражданите -  интервю с Пламен Д. Чипев е професор по икономика в ПУ „П. Хилендарски“ и в Института за икономически изследвания (ИИИ) на БАН. 

Гигантски сметки за ток удрят музеи и галерии

Новите цени на тока в комбинация с изискването за Зелен сертификат за посетителите са напът да лишат от сериозни приходи пловдивските музеи и галерии. В момента там са подложени на троен удар - високи сметки за електричество, връщане на туристи без ковид сертификати и неяснота какво да се прави със служителите, които не са ваксинирани.

Грък с танц на леда, италианка разкрива чара на 60+

Известният гръцки хореограф Христос Пападопулос ще представи довечера в Дома на културата „Борис Христов” новата си сценична творба Larsen C, която предизвика голям интерес на европейските сцени. Спектакълът започва в 20 часа, като за него ще важи изискването за представен зелен сертификат. Постановката, в която участват над 20 танцьори, е част от фестивала One Dance Week.

Заглавието е взето от името на един от големите ледници на Антарктика. Larsen C бе парче лед с размерите на Дания, което се отцепи от него през 2017 години и отплава в океана.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?