2374

Четете в "Марица": Испанец с куха фирма в Пловдив източи 17,5 млн. лева от бюджета и изчезна

"Марица" спазва традицията да предлага уникални разследвания и авторски текстове. Утрешният брой също предлага няколко акцента:

Испанец с куха фирма в Пловдив източи 17,5 млн. лева от бюджета и изчезна

Дружество на испанеца Джонатан Касас Терсеро, регистрирано в Пловдив с два лева капитал, е успяло да завърти главоломни обороти за 14 месеца. Без да има нито един служител и реална дейност. За да изчезне безследно, завличайки хазната с 17,5 млн. лева.

Акад. Георги Марков: Ще бъде национално предателство, ако отстъпим за Македония

Това предупреждава в интервю за "Марица" видният историк акад. Георги Марков  преди днешното посещение на премиера Кирил Петков в Скопие. Ученият предупреждава какви последствия може да има за България, ако склони да даде зелена светлина за Република Северна Македония за ЕС без да се изпълни договора за добросъседство между двете държави.

Пловдив постави рекорд по заболели за две седмици, все по-близо е до локдаун

Рекордно висока заболеваемост от COVID-19 отбелязва Пловдивска област. На 14-дневна база вчера тя достигна 872 на 100 000 души. Предишният пик бе на 8 ноември 2021 г., когато заболеваемостта бе 859 на 100 000 население. Прогнозата е, че до  пет дни областта ще стигне четвърто ниво по новия национален план за борба с  пандемията.  Пълен локдаун на местно ниво (затваряне на бизнеси, заведения и преминаване към онлайн обучение) ще бъде налаган при над 80% заетост на интензивните легла.  От общо 123 интензивни легла в Пловдив към момента 63 са заети, което прави 51 на сто. 

Общината без ясен план срещу старите коли

Община Пловдив все още няма ясен план, според който в следващите години
да се въведат зони без вредни емисии в града. В София вече разработват конкретните мерки, а в Пловдив сме на етап проучване. Софийска фирма „Соколовски С Енвиромент“ ЕООД ще подготви методиката за въвеждане на зони
с ниски емисии на вредни вещества на територията на община Пловдив и ще
посочи кои зони ще бъдат забранени за достъп на автомобилите - замърсители на
атмосферния въздух. 

Спешно проверяват ремонта на Околовръстното шосе и частния крематориум

Спешна проверка на ремонта на Околовръстното шосе и изграждането на частен крематориум в гробищата на Рогошко шосе. Това обеща председателят на парламентарната комисия по регионално развитие
Настимир Ананиев, който организира приемна за граждани в Пловдив

Мними банкери мамят пловдивчани

Десетки пловдивчани са се оказали мишена на нов вид телефонна измама. Схемата, в чийто капан попадат, е проста, но изключително ефективна, особено във време на пандемия и онлайн живот.  Подбраните жертви получават телефонно обаждане. Насрещният глас се представя за служител на една от големите банки в страната. Под различни предлози се опитва да получи информация за издадените банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране на мишената. Впоследствие реализират плащания без знанието и съгласието на титулярите. 

Дарители събраха средства и сбъднаха мечтите на сираци

Дарители и военни сбъднаха мечтите на две сирачета в Момчиловци. За 12-годишния Тошко и Ради (10 г.) се грижи баба им Рада Хорева (62
г), която е пенсионерка. Миналата година тя загуби дъщеря си Любка, а преди
това почина зет. Мъжът издъхна, след като върху него рухна ела. Хора от цяла България събраха над 7 хиляди лева за сираците, а военните ги поканиха на учение, което беше голямото желание на двете сирачета.
 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?