2374

Четете в "Марица" интервюто с Иво Инджов: Асен Василев като премиер би стоял убедително

На страниците на новия брой на в. "Марица" отново ще намерите всички актуални новини и теми, които Ви вълнуват - не го изпускайте. Ето и част от акцентите за утре: 

Броим 1000 лева за обследване, преди Европа да ни санира жилището 
Въпреки че правителството на Кирил Петков  си отива, в краткия му живот МРРБ успя да разработи своеобразно продължение на Националната програма за саниране чрез средствата от Плана за възстановяване. "Марица" провери какво се променя в новата схема.

Доц. Иво Инджов пред „Марица“:
„Асен Василев като премиер би стоял убедително - той има солидна експертиза, създава впечатление за много сериозен политик и на моменти има остър език. Изглежда по-праволинеен от по-емоционалния и по-готов на компромиси Кирил Петков.“

Идва краят на сагата с пловдивската опера    
Идеята на кмета Здравко Димитров за дом на Операта не е лоша. С тези думи арх. Илко Николов, председател на местната структура на САБ,  бивш шеф на Общинския съвет и член на Управителния съвет на фондация „Дом за Пловдивската опера” коментира за „Марица” предложението на градоначалника сградата на Операта да се построи върху общинския терен до зала „Колодрума”.

Електрическа тротинетка за 4 лв.? Да, ама друг път!                                    
Измама с евтини електрически тротинетки заля социалните мрежи. Във Фейсбук е публикуван рекламен пост, който гласи: "Продължава разпродажбата на електрически скутери с намаление от 99%. За да направите поръчка, трябва да последвате линка. Предложението е валидно до края на седмицата в България". 

Учебниците са неясни, материалът не е според възрастта 
Твърде сложен изказ в учебниците, материал, който не е съобразен с възрастта на децата, прекалено много информация, недостатъчно примери и обяснения, малко време за упражнения. Това са основните трудности, които срещат децата в училище.

По-семпли порции в кръчмата, по-малък грамаж в магазина
Ресторантьорите намалиха порциите, а производителите на пакетирани храни - грамажите. С този трик все по-често бизнесът бори инфлацията и високите цени, за да не се стресират клиентите.

Всеки трети от бизнеса пита за кредит за ВЕИ                                                
Резкият скок в цената на електроенергията за бизнеса и още по-неясното й бъдеще мотивира голяма част от бизнеса да търси алтернативи. Наблюдава се засилен интерес към възможностите на фотоволтаичните системи, отчитат експертите.

Четири села плашат с протест, ако ремонтът на пътя не бъде довършен
Жителите на четири асеновградски села заплашиха с протести и гражданско неподчинение, ако спешно не бъде възобновен започнатият ремонт на пътя, преминаващ през населените места. Реконструкцията на републиканския път Асеновград - Първомай спря изненадващо. Причината е, че дружеството няма уверение от държавата, че ще получи от АПИ нужните 31 милиона лева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Сем

Сем

30.06.2022 | 21:48

И от какъв зор ще си причиняваме сами тая гадост?????

Отговори
10 1
Змийският остров е СВОБОДЕН!

Змийският остров е СВОБОДЕН!

30.06.2022 | 21:46

https://www.unian.net/war/amerikanskaya-kompaniya-pokazala-svezhie-sputnikovye-snimki-zmeinogo-posle-pobega-okkupantov-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11885898.html

Отговори
1 5
666

666

30.06.2022 | 22:09

Колкото Азов беше освободен. Руснаците се отеглиха за да могат наркомани те да изнасят жито.

Отговори
7 6
"би стоял"

"би стоял"

30.06.2022 | 21:35

АМА НЕ БИ СТАНАЛ! ПП Е ВЕЧЕ ИСТОРИЯ И КОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА СИ Е НЕГОВА РАБОТА.

Отговори
12 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?