2374

Четете в "Марица" интервюто на доц. Ташев: Скопие е троянският кон на Путин в Европа

В средата на седмицата няма да ви е скучно, ако денят ви започне с чаша ароматно кафе и вестник „Марица“. Ще прочетете интересни и любопитни четива, за което говорят акцентите:

Протест за по-големи заплати в "Либхер"

Протест за по-големи заплати избухна в едно от най-големите предприятия в Пловдив и региона. Стотици служители на "Либхер" се вдигнаха на бунт заради готвеното увеличение от 6% на всички заплати. "Това са мизерни пари отгоре, които изобщо не могат да покрият инфлацията от 10%", твърдят работниците. Те недоволстват и заради увеличените цени във ведомствения стол, които на практика ще изядат по-високите възнаграждения. Протестиращите са категорични, че не смятата да отстъпят от исканията си. Към момента обаче не предвиждат да прекъсват работа. Първата смята ще протестира след като приключи работния ден, а втората - преди да влезе във фабриката. Напрежението ескалирало, когато в понеделник станало ясно, че обещаното увеличение на заплатите е твърде символично. "Средно тези 6 процента са 80 лева отгоре, което е подигравка", обясниха пред "Марица" участници в протеста. 

Агрохолдинг от Севлиево купи част от бившата оризарна

Част от приватизираната „Българска оризарна“ в Пловдив вече е собственост на мощен агрохолдинг от Севлиево, научи „Марица“. „Балеа груп“ чрез една от деветте си фирми - „Балджиеви 91“ ООД, е закупила административни сгради, силози и свободни площи от бившата оризова фабрика, която се простира върху 50 дка в Северната индустриална зона на града. Освен да използва наскоро модернизираната зърнобаза, новият собственик смята да разположи препарати за растителна защита в един от складовете, за който са предприети действия за промяна на статута.

Нинова обезглави БСП-Пловдив, избират ново ръководство до края на юни

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пристъпи към обезглавяване и разформироване на партийната структура в Пловдив, която е категорична опозиция на "Позитано".  Правомощията на сегашното ръководство са прекратени с решението на Националния съвет на левицата в събота. Нелегитимни според "Позитано" са Градският съвет и Районният съвет на БСП в Пловдив, в това число Изпълнителното бюро, градският председател Дима Вакрилова и районните председатели Тодор Стоилов, Йордан Василев, д-р Атанас Баташки, Костадин Беларев, Добромира Тошева и Десислава Йорданова.

ГЕРБ поема курс към предсрочни избори с преброяване на актива

Твърд курс към предсрочен парламентарен вот, зададен на конгреса на ГЕРБ от лидера Бойко Борисов, поема днес пловдивската организация на отчетно-изборните събрания в шестте района. Всички сбирки са насрочени в един и същи ден с една задача - избор на 7-членните районни ръководства. Председателите влизат в състава на градската централа на ГЕРБ, чийто областен координатор е депутатът и бивш кмет Иван Тотев. На националното събрание, както е известно, той запази поста си в Изпълнителната комисия на партията и на градския лидер.

Проспахме момента да обясним на Европа, че Скопие е троянският кон на Путин – интервю с доц. д-р Спас Ташев от БАН

Невиждана спекула превзе строителството

Скокът на цените в строителството тръгна в началото на 2021 г. и като домино премина през всички сектори в бранша. Металите се увеличиха с над 30%, а заедно с тях бързо поскъпват още дървеният материал, изолациите, дограмите и замазките. Причините се търсят в пандемията, намалелия износ от Китай и по-скъпия транспорт. С днешна дата всички тези катаклизми са зависими и от войната в Украйна, откъдето са основните доставки на стомана и дървен материал.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Правило номер 1 на Шефа Р.Ч.

Правило номер 1 на Шефа Р.Ч.

12.04.2022 | 21:25

Неприятните вести не се казват!

Отговори
2 0
Има неприятни новини за Груески от САЩ днес...Ще ги споделите ли?

Има неприятни новини за Груески от САЩ днес...Ще ги споделите ли?

12.04.2022 | 21:13

С читателите? Едни неприятни вести на Груески - скъп, мил и драг гост на тов. Орбаня!

Отговори
2 2
Има неприятни новини за Груески от САЩ днес...Ще ги споделите ли?

Има неприятни новини за Груески от САЩ днес...Ще ги споделите ли?

12.04.2022 | 21:12

Всъщност, троянските катъри на Путин са и от двете страни, които работят за Дестабилизацията на Западните Балкани, спиране Евроинтеграцията на РСМ и Албания - в полза на Сърбия и Русия!

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?