1939

Четете в "Марица" интервю с Иван Петков-Бебето, БСП: Имаме два големи коза за изборите, ГЕРБ се издъни с бутафории в Пловдив

В първия ден на септември може да прочетете интересни и любопитни четива в любимия си вестник "Марица". Ето и някои от акцентите, с които повдигаме завесата на утрешния брой.

 

Донесохме си куп чревни вируси от морето

Тежки чревни инфекции мъчат летовниците, завърнали се от Българското Черноморие. Лични лекари алармират, че всекидневно през кабинетите им преминават поне по 10 души, оплакващи се от повръщане, диария или от двете заедно. Под ударите на вируса попадат деца, възрастни, както и цели семейства, които се заразяват един от друг. Кризисният период на вирусите трае около 24 часа, след което болният постепенно започва да се стабилизира.

„Чревните инфекции са причинени от различни вируси и бактерии. Някои от тях се намират в местните водоизточници, но ние не сме свикнали с тях. Например, ние живеем в Пловдив и сме се адаптирали към тези вирусите и бактериите във водата тук. Но ако отидем в Приморско, там са други разновидности, не сме се адаптирали и съответно си преболедуваме. И след това нищо ни няма, то се преболедува еднократно. На морето се срещат много хора от различни места, а тези вируси и бактерии не се разпространяват само чрез водата, но и чрез говор и контакт. По този начин се обменят много и различни видове вируси“, посочи пред „Марица“ шефът на пловдивските джипита д-р Костадин Сотиров.

 

Радомир Чолаков, ГЕРБ: По 20 пъти на ден чувам: „Връщайте се, че стана страшно!"

Каня Никола Минчев с най-добри чувства на публичен дебат - с медии и без ограничение на времето.

ГЕРБ остави стабилна държава, а сега има разрушения, грабежи и 11 милиарда лева дефицит.

"Промяната" можеше да се научи на уважение по лесния начин, сега ще го направи по трудния.

При липса на стабилно правителство напролет от държавата може да не остане камък върху камък.

Няма какво да се лъжем, ще затягаме коланите, но ще се справим. Важното е веднъж да стъпим на здраво. В момента политическата система е като подвижни пясъци. Огледайте се и преценете коя е скалата, за която можете да се хванете!

 

Иван Петков-Бебето, БСП: Имаме два големи коза за изборите, ГЕРБ се издъни с бутафории в Пловдив

Забелязвам сериозно неглижиране на изборите от страна на наши опоненти. Повтаря се как няма смисъл от тях, че ще има следващи напролет. В крайна сметка никой трезво мислещ човек не иска държава без стабилен парламент и правителство. Но на този фон някои надминаха Дани Кирилов, като правят референдуми. При неработещ парламент! Но - глас народен, глас божи. Или по-скоро всеки има право да търси своите избиратели, пък „суверенът“ решава.

Няма шанс за коалиция с ГЕРБ или ДПС, „Възраждане“ и ИТН са неприемливи към този момент

Смешно е Гроздан Караджов да води листа в града, за чиито проекти не отпусна пари

Българинът може да изкара и по-леко зимата, но само след преговори с Русия

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?