3906

Четете в "Марица": Инфлацията в България е политическа игра на гърба на хората! Говори финансовият анализатор Светлозар Гледачев

Не пропускайте новия брой на "Марица" утре! Ето и част от акцентите:

 

Пловдивчанин осъди РЗИ за 4 бона 


Пловдивчанин оасъди столичната Регионална здравна инспекция да му плати 4000 лв. за незаконна карантина. Мъжът се прибрал от САЩ насред пандемията от ковид преди 3 години. Веднага бил пратен за 10 дни вкъщи, защото идвал от рискова зона. Преди да предприеме пътуването, имал валиден ковид сертификат за ваксинация, но нямал документ за отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване.

И пловдивският бизнес опря до работници от Индия и Непал


От години свикнахме по морето камериерките да не могат да кажат дори „добър ден“ на български, сервитьорите да са с дръпнати очи, а аниматорите да отговарят на английски. Проблемът обаче се задълбочава и според хотелиери ще трябва да изкарат задаващия се сезон „на кътни зъби“ заради липсата на персонал. По данни на бранша, само за Южното Черноморие са нужни 25 000 души. Една малка част ще дойдат от Бангладеш, Тайланд, Таджикистан, Узбекистан, Молдова, Турция, но дупката няма да се запуши.

 

Инфлацията в България е политическа игра на гърба на хората - интервю със Светлозар Гледачев, финансов анализатор

 

Тръгва строежът на мола великан до Сточна гара 


Проектът за мол "Променада" на Сточна гара се придвижва документално. Проектирането е в ход и то е в ръцете на „Ателие Серафимов архитекти“. Очаквам софийските проектанти всеки момент да внесат в община Пловдив документацията на мола за одобрение и издаване на строително разрешение. Това съобщи пред „Марица“ главният архитект Яна Желязкова.

 

Семейството на загиналия Тошко съди застрахователя на Маринашки


Бащата и роднини на загиналия в тежка катастрофа Тошко Бараков съдят застрахователя на Петър Маринашки. Делото стартира на 29 април от 10 ч. в Окръжния съд в Пловдив. То е заведено срещу "Застрахователно акционерно дружество ДаллБогг: Живот и Здраве" АД, което е застраховател по „Гражданска отговорност" на колата, с която Петър Маринашки погуби Тодор Бараков и Виктор Василев край село Кадиево на 11 ноември 2020 г. 

 

До 1 година ще има ваксина срещу ХИВ 


До една година ще има ваксина срещу ХИВ. Това обяви вирусологът проф. д-р Радка Аргирова по време на шестнадесетото издание на Училище за ваксини, което привлече интереса на широк кръг от специалисти - общопрактикуващи лекари, представители на РЗИ и на Националния център по заразни паразитни болести, лекари от болничната и извънболничната помощ, медицински сестри и акушерки, лабораторни специалисти, микробиолози и студенти по медицина. Събитието  беше организирано от фондация "Астра Форум" със съдействието на офиса на СЗО в България и в партньорство с Портал на пациента. 

 

Всяко дете боледува поне 8-10 пъти в годината, ако посещава детско заведение 


Един от най-честите проблеми, с който се сблъскват децата още от първите седмици при посещението в детско заведение, е „градинският сопол“.  Според педиатъра в МБАЛ „Централ Хоспитал“ д-р Айше Мюмюн причина за него са вируси, по-рядко може да бъдат и бактерии. Когато общото състояние на детето е добро, обикновено се налага само симптоматично лечение на секрецията у дома.

 

Шампионките от "Марица" дойдоха с Купата на България при кмета


Волейболните шампионки на "Марица" бяха приети вчера в Общината от кмета на Пловдив Костадин Димитров. През уикенда "жълто-сините" станаха шампионки за десети път в историята си. Маричанки носеха и Купата на България, която беше спечелена за 9-и път, и тимът направи златен дубъл. Градоначалникът изказа благодарност към всички замесени в триумфа им. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Ами ... че то Винаги е Било така!

Ами ... че то Винаги е Било така!

24.04.2024 | 22:07

Ами ... че то Винаги е Било така!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?