71

Четете в "Марица": Игрите на глада - апашите зарязаха парите за парче салам

Най-интересното от новия брой на "Марица".

Игрите на глада - апашите зарязаха парите за парче салам

Галопиращата инфлация в страната доведе до рязка промяна в начина на живот на всеки един българин, в това число и на крадците. През последните 2-3 месеца кражбите на хранителни продукти и гориво попадат в челната десетка за престъпления в рамките на денонощие, показват полицейските бюлетини за извършените престъпления. Масово от щандовете изчезват колбаси и алкохол, които апашите се опитват да изнесат незабелязано през касата и охраната. Скок се отчита и при разбиването на вендинг машини и хранителни обекти през тъмната част на деня, като масово се крадат цигари и пакетирани храни.

 

Медицинският университет строи нов корпус под Младежкия хълм

Медицинският университет в Пловдив строи модерен админиcтpaтивнo-yчeбeн кoмплeкc. Сградата ще се намира в подножието на Младежкия хълм. „Hoвият yчeбeн кoмплeкc e мoдeл зa фyнкциoнaлнa и ecтeтичecки издъpжaнa cъвpeмeннa cгpaдa и пpeдлaгa вcички ycлoвия зa eднa кaчecтвeнa yчeбнa cpeдa. Той е проектиран така, че да предложи добра комуникативност и пешеходен достъп до центъра на града, функционална учебна среда, но и връзка с природата“, обясни авторът на проекта арх. Радко Тодоров от RT consult.

Разположена върху терен с площ близо два декара, седеметажната сграда включва yчeбни зaли, лaбopaтopии и кaбинeти зa пpeпoдaвaтeли и aдминиcтpaтивни лицa.

 

Новите изненади в строителството

Тапети от фибростъкло и опаковки в бетона  

Ако ви предстои ремонт - със сигурност ще откриете много новости в материалите, които излизат на пазара. Сред тях са дълготрайни керемиди с енгобирана повърхност, бетон с разтворима във водата опаковка, щадящи фприродата екотапети от фибростъкло. 

Професионалните домоуправители трябва да бъдат вписани в регистър

Професионалните домоуправители ще трябва да бъдат вписани в регистър към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това предвиждат промените в Закона за управление на етажната собственост. 

Но за да бъдат вписани в регистъра, домоуправителите трябва да отговарят на редица изисквания: трябва да са наели по трудово правоотношение и/или на граждански договор следния минимален персонал: минимум един служител с юридическо образование или икономическо образование; минимум един служител с техническо образование.

 

Тихомир Безлов, експерт:

Корпоративният вот ще реши изборите, а не купеният

Купеният вот няма да е решаващ, корпоративният обръща изборите. Ако предния път отиде за „Продължаваме промяната“, то сега ми се струва, че няма да е за тях. Тогава спечелиха и заради него, и заради многобройните хора, решили в последния ден за кого да гласуват. Затова социологията не ги хвана, но сега отчита вярно настроенията, заяви за „Марица“ експертът Тихомир Безлов.  

Хората не вярват в машинното гласуване, защото не разбират какво се случва, то удря най-вече по БСП. Полицията по места се чуди кой ще дойде на власт, затова не гони както преди  търговците на гласове.  Москва играе с газа, но по-скоро с поглед към следващото правителство, казва Безлов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?