Следвайте ни

Четете в „Марица“: Играчките за големи изместиха бързите свалки в корона кризата

viber icon

Доколко българите са сексуално активни от началото на извънредното положение досега? Репортерското ни проучване показва, че несъмнено ухажванията и свалките между непознати са намалели. Някои твърдят, че това се дължи до голяма степен на съкратеното работно време на нощните барове, които са едно от основните места за намиране на нова любов или кратка авантюра. Други пък са на мнение, че важен фактор е страхът да останем насаме в компанията на някой потенциален носител на заразата.

Менда Стоянова: Ще има пари за безплатни тестове за COVID-19, но за хората със симптоми 

В  проекта за държавния бюджет за 2021 г., който ще се гласува в Народното събрание следващата седмица, са заделени средства за безплатни тестове за COVID-19. Финансиране ще бъде осигурено и до края на тази година. Направления от джипитата за безплатни тестове ще получават само граждани, които имат симптоми, характерни за коронавируса.

Безплатни видео уроци за учениците онлайн 

Всички училища и отделни паралелки от 1. до 12. клас, които са в условия на обучение от разстояние в електронна среда, ще получат възможност за безплатен достъп до електронни учебници и други образователни ресурси - видео уроци, тестове, упражнения. 

Край на "вечния длъжник",  заличават борчовете след 10 години

В българското право се въвежда 10-годишна абсолютна давност за частните задължения на физическите лица. Промяната в Закона за задълженията и договори бе приета на второ четене от Народното събрание. Текстовете бяха внесени от депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти", но получиха подкрепа и от другите партии. 

Театърът ни води зад кулисите на 5 спектакъла

Поради епидемичната обстановка на тазгодишното издание на Нощ на театрите Драматичен театър "Н. Масалитинов" няма да проведе обиколка на зрители зад кулисите на постановките и сградата на Мелпомена, както обикновено. Вместо това влиза в инициатива с Българската национална телевизия, с която съвместно ще проведат онлайн излъчвания на пет документални филма, разказващи за създаването, трудностите и емоциите по пътя на едни от най-значимите пловдивски представления от изминалия и настоящия репертоар.

Изхвърлиха до живот пловдивска тенисистка за черно тото   

Правата на българската тенисистка Александрина Найденова официално са спрени до живот, информираха от ITF.  Пловдивчанката е глобена и със 150 000 долара, тъй като не за първи път попада под ударите на Антикорупционната програма на ITF.   

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?