Следвайте ни

Четете в „Марица“: Хисаря грейва като антична перла по европейски проект

viber icon

В новия брой на „Марица” може да прочетете следните интересни разработки, интервюта и теми:

Правителство на президента ще подготвя изборите за президент

Вариантът за избори 2 в 1 наесен изглежда все по-възможен след анонсите, направени от партийните лидери, които ще дърпат конците в новоизбраното 46-о Народно събрание, пресмятат специалистите по конституционно право.

 Общината ударно разпродаде 11 общински жилища на редовното заседание на Общински съвет

Това се случи набързо след като старейшините решиха да гласуват точките анблок. Едното ведомствено жилище отиде при служител на ОП "Градини и паркове", а другото при шефката на дирекция "Социални дейности" Веселина Ботева, която се труди в общината повече от 8 години. Сумата, срещу която ще го закупи  Ботева е 84 500 при данъчна оценка 79 844 лв. 

Хисаря грейва като антична перла по европейски проект

Прочутите Римски терми и елементи на крепостната стена в Хисаря ще бъдат реставрирани и представени като туристически атракции в следващите години. Администрацията проведе процедура по обществена поръчка и избира изпълнител на проекта. Изпълнението е на инженеринг и предвижда проектиране, консервационно-реставрационни дейности, строително-монтажни работи и авторски надзор. 

 55 родители заплашват да си преместят  децата от школото в Житница

Семейства  на деца от ОУ „Христо Смирненски“ сезираха Регионалното управление на образованието и МОН за редица нарушения на директорката Надка Петрова. Последвалите проверки са потвърдили част от тезите на родителите и предстои  дисциплинарно наказание. Родителите искат отстраняването й, за да се постигне нормална среда и качествен учебен процес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?