3906

Четете в "Марица": Хекимян отнема анти ГЕРБ реториката на противника! Говори политологът Страхил Делийски

Най-интересното от новия брой на "Марица":

 

Чисто нова ваксина ни пази от COVID-19

"Пфайзер" се завръща с напълно обновена ваксина против COVID-19. Това обяви вчера пред медиите д-р Милена Панайотова, шеф на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Пловдив.  Инжекцията ще бъде доставена в здравната инспекция още в сряда и ще се подтавя безплатно. 

"От 27-и септември стартира прилагането на вариантна ваксина срещу COVID-19 - Comirnaty Omicron XBB.1.5, насочена към подвариант XBB.1.5. С нея се цели да се осигури защита срещу настоящите доминиращи и нововъзникващи щамове", каза д-р Панайотова. 

 

Режат с 18 автобуса новите разписания

Новите разписания на градския транспорт в Пловдив, въведени от първия учебен ден, се намаляват с 18 автобуса. Решението е взето заради уличните ремонти, които създават големи проблеми на превозвачите. Тази договорка беше постигната по време на преговорите между представителите на транспортните фирми и градската администрация.

 

100 изповеди на свестни и известни в "Марица Подкаст"  

"Марица"  записа още едно постижение, доказвайки авторитета си на най-успешна извънстолична медия, като направи впечатляващ старт в съвсем нов жанр. Само десет месеца след първия епизод на "Марица Подкаст", публикуван на 11 ноември миналата година, екипът ни разговаря с гост №100. 

Тази чест се падна на Венцислав Симеонов, сребърният медалист от Игрите в Атина с волейболния тим на Италия, който обаче е категоричен, че остава българин завинаги. 

 

Хекимян отнема анти ГЕРБ реториката на противника,

 казва в интервю за „Марица“ политологът Страхил Делийски. Практиката журналистите да са толкова търсени по време на избори не е български патент. Това е един от резултатите от онова, което в комуникационните науки се нарича медиакрация, власт на медиите, когато политиката започне да се случва по телевизията. Тогава хората, които се занимават с политически предавания, събират символен ресурс и в момента, в който традиционните институции на либералната демокрация - партии, НС, са в криза, се появява популистко желание някой директно да представлява хората, без нужда от медиацията на институциите, пояснява той. 

 

Изключват светофар в „Тракия” за три седмици   

Светофарната уредба на кръстовището между улиците „Съединение” и „Недялка Шилева” в район „Тракия” няма да работи в продължение на три седмици, предупредиха от ОП „Организация и контрол на транспорта”. Това се налага заради спешни ремонтно-аварийни дейности за подмяна на стълбовете на светофарите, които в основата си са изгнили и има опасност от инциденти.

 

Комисар Димитър Събчев се връща като зам.-шеф на ОДМВР

Комисар Димитър Събчев официално зае поста заместник-директор на Пловдивската полиция. Това става със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от 20 септември. Вчера Събчев официално бе представен пред ръководния състав от директора старши комисар Георги Чергов.

 

Страх от наводнение тресе селата край Чая

Жители на Катуница, Чешнегирово и Садово живеят в денонощен страх от нов потоп заради непочистеното корито на река Чая, която минава в близост до населените им места. От Община Садово подготвят писма до "Напоителни системи" ЕАД и Областна управа-Пловдив с искане спешно да се вземат мерки за почистване коритото на реката и укрепването на предпазните диги. 

 

Фермери печелят до 20 000 евро годишно от терени за паша

До 20 000 евро може да спечели фермер, които е взел под наем пасище. И това са само субсидиите за земята, извън плащанията за животни. Това сочат сметките на Министерството на земеделието за 2023 г. Очаквано, през следващите години парите ще се увеличават.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
tyuytu

tyuytu

26.09.2023 | 00:07

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: --- https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 1
Батко

Батко

26.09.2023 | 01:33

Прати, че мекият не става!

Отговори
1 0
Батко

Батко

25.09.2023 | 23:04

Кикимян е ясен, продаде се за пари на Бойко! Цялата работа на журналистите в БГ е такава. Корупция от всякъде!

Отговори
16 3
Хекимян работи за чуждото посолство

Хекимян работи за чуждото посолство

25.09.2023 | 22:36

Вижте му сметките в долари и откъде са приходите вътре. Како откъде от фондация Америка за България. Затова и всички новини бяха насочени срещу Русия. Един от най-големите продажници за долари.

Отговори
5 16
Да бе да

Да бе да

25.09.2023 | 22:19

Това което стана ясно е за кого работи бтв-то...

Отговори
22 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?