1939
Следвайте ни

Четете в "Марица": Големите ученици се връщат в клас с тест, но със секрет от носа  

viber icon

Вижте най-интересните акценти от съботния ни брой!

Големите ученици се връщат в клас с тест, но със секрет от носа            
Учениците от 5. клас нагоре да се върнат в училище при изследване за ковид с назални тестове, вместо с щадящите със слюнка, които се ползват сега за децата от 1. до 4. клас. Това са обсъждали образователното и здравното министерство. Става въпрос обаче пак за неинвазивен тест, при който секрет не се взема навътре от носа, а от началото.  Децата ще могат да се изследват сами в клас.

Разкриват нови секции за ковид болни в Пловдив                                                    
Нови секции за гласуване на ковид болни в Пловдив ще бъдат разкрити за балотажа за президент в неделя. Това стана ясно, след като ЦИК разреши на 16-а РИК да увеличи бройките им, защото на изборите преди седмица се стигна до ситуация, в която много карантинирани бяха лишени от правото си на глас.

Съдят ексшефката на Басейнова дирекция 2 години след ареста              
До 6 години затвор могат да получат бившата шефка на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева, юрисконсултът в дирекцията Димитър Бенин и двамата съветници от общините Пловдив и "Марица" - Стефан Послийски и Георги Какалов. 

Разкриха ритуален кръг по подобие на Стоунхендж                                      
Ритуален кръг беше открит при разкопките на тракийско светилище над девинското село Осиково. Съоръжението представлява обреден каменен олтар. Изграден е от пътека от грижливо подредени еднакви по големина камъни, която завършва с каменен кръг. В кръга са разчистени три слоя от фрагментирани керамични съдове и 18 тежести от вертикален тъкачен стан. 

„Марица“ гостува на певицата Жана Бергендорф                              
Жана Бергендорф е една от най-разпъваните на кръст български артисти. Певицата се забърка в няколко скандала и получи имидж на лошо момиче. А дали е така? Репортерът  намира красивата изпълнителка в прочут столичен ресторант. До нея е синът й Леон. 

Македонецът, който дирижира багри в България                                                 
Тасим Кадрия е македонският художник, който има повече изложби тук, в България, отколкото в Република Северна Македония. Подреждал е експозиции в Пловдив, но и в София, Варна, Бургас, Смолян. Самият той вижда света без граници. „Вярно е, че имам повече индивидуални изложби в България, и това не пречи на никого. Тук намерих приятели, хора, които харесват моето изкуство и ме подтикват да продължа да рисувам.“

Черният петък не изкуши пловдивчани, молове и магазини празни                      
Денят на големите намаления, познат като Черния петък, не успя да мотивира пловдивчани да се развихрят в шопинга и да похарчат малко пари. Репортерска проверка на "Марица" показа, че магазините, въпреки големите реклами за ударни намаления, останаха полупразни в петъчния ден. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?