3906

Четете в "Марица": Големият проблем е какво ще стане след кабинета "Габриел"! Говори социологът Eвелина Славкова

Най-интересното от новия брой на"Марица":

 

Здравният туризъм - Хиляди тежко болни българи поемат към комшийските болници

Наплив към Турция, но не на пазар, а за спасение. Здравният туризъм съвсем не прилича на стандартния. Болните не пълнят куфара с пътеводители, разговорници и слънчеви очила, а с епикризи, изследвания и рентгенови снимки.

Има няколко причини пациентите да обръщат поглед към чужбина, когато става въпрос за здравето им, коментира Стоянка Ананиева, която управлява посредническа фирма и съдейства на болни българи да намерят подходящо лечение зад граница. Първата е, че сме обезверени от системата, от отношението, от грубото погазване на човешки прави, обобщава тя. 

Главният поток е към Турция - заради цените, близостта до България и успеваемостта, дава втора причина тя. Ориентировъчно,  една бъбречна трансплантация в съседната ни страна излиза около 20 000 евро,  а в Западна Европа, например Германия - 60 000 евро, или три пъти по-скъпо. По данни на турското правителство, за последните пет години около 100 000 българи са се лекували в Турция. 

Застрахователи покриват лечение до 2 милиона евро

Извън дарителските сметки и разпродажба на имущество, за да се събере необходимата сума за лечение в чужбина, има още един вариант. Той обаче трябва да се направи авансово. Цената обаче не е за всеки.

Индивидуалната полица излиза ориентировъчно 242 лева годишно за лица до 18 години и двойно повече за хората в най- активна възраст (19-44 г.). Колкото повече години се трупат и вероятността от болести е по-голяма, толкова застраховката става по-скъпа. За хора между 50 и 54 г. цената става 800 лева, а за тези в категорията 54-64 отива над 1000 лева.

 

Интервю с Eвелина Славкова, социолог от Агенция "Тренд": Големият проблем е какво ще стане след кабинета "Габриел"

 Със сигурност не ми се струва, че сглобката ще се срине скоро и ще отидем на предсрочни избори.

Големият въпрос, на който политиците ще търсят отговор след ротацията и евроизборите, е какво ще стане след изтичането на 9-те месеца управление на Мария Габриел - ще има ли нова ротация, или ще ходим на избори. Това заяви за „Марица” социологът Евелина Славкова. 

 ГЕРБ не биха се съгласили да продължи този състав на кабинета и след 6 март.  Ще има извиване на ръце за това как ще се случи ротацията. Държавният глава все повече се позиционира като опозиция на т.нар. сглобка. На БСП ще й е много трудно да се освободи от Нинова. Очевидно премиерът е нямало да се среща с никой важен фактор в САЩ, коментира водещият експерт от агенция Тренд. 

 

В бизнеса с търговски площи и складове - Сделка за цех от 6000 квадрата стана №1 в Пловдив  

Продажбата на цех за електронни компоненти с внушителните 6000 кв.м бележи своеобразен връх в сделките за изминалата година на местния офис на  платформата "БГСклад", специализирана в търговия със складове, халета и търговски площи. Това постижение се допълва от сделката, при която бяха отдадени под наем 2000 кв. метра и те са за производство и печатарска дейност. Става дума за нова база в границите на Северната индустриална зона на Пловдив. Доколко горещ е обаче пазарът на складови площи под тепетата?    

 

Задава се скандал за авторските права на сериала "Под прикритие" възкръсва с Джаро, но Вергов ще е №1  

Най-гледаният роден сериал "Под прикритие" се завръща на екран с нов, шести сезон и вероятен скандал за авторските прав​а. Лентата ще бъде ретроспекция, което позволява отново да участва Михаил Билалов, чийто герой Джаро беше убит в предишните епизоди. Пак ще видим също Мариан Вълев, превъплътил се в образа на бившето ченге Росен Гацов-Куката. Ще липсват обаче Захари Бахаров, който играеше мафиотския бос Иво Андонов, и Ивайло Захариев (главен герой като полицая под прикритие Мартин).  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
rtyrty

rtyrty

07.02.2024 | 01:28

Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Отговори
0 0
Едва ли

Едва ли

06.02.2024 | 22:52

Едва ли може да си каже какво ще стане след Кабинета Габриел! Защото не се знае какъв кабинет ще има след нея!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?