3906

Четете в „Марица“: Глупаво е да се затварят училища, ако децата ще хванат грипа в мола! Говори проф. Тодор Кантарджиев

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица":

 

Удрят с двоен данък старите дизели


Нов закон може да вдигне почти двойно данъка за стари дизелови автомобили. При прилагането му общините ще трябва да добавят в изчислението на налога напълно различен компонент, което прави неизбежен скока до 78%. Става въпрос за изготвения от Министерството на иновациите и растежа проект на изцяло нов Закон за насърчаване на електрическата мобилност, който предстои да бъде качен за обществено обсъждане.

Санирането с доплащане катастрофира още преди старта


Безплатното саниране приключи, а вторият етап с доплащане се очертава като пълна катастрофа. Това е резултатът от държавната стратегия, която трябваше да превърне грозните панелки в кокетни и енергийно ефективни сгради. Блоковете, нуждаещи се от обновяване, са над 65 хиляди, като от тях досега са санирани около 2000, или само 3%.

 

Глупаво е да се затварят училища, ако децата ще хванат грипа в мола – интервю с проф. Тодор Кантарджиев

 

Болните ученици намаляха на 16%, учителите още по-здрави


Отсъстващите ученици в Пловдивска област се оказаха по-малко, отколкото в края на миналата седмица. В понеделник в класните стаи не са влезли 16,06 на сто от децата в учебните заведения. В петък делът им е бил 20,28%, сочат данните на Регионалното управление на образованието. Намалява и броят на заболелите учители. Според броенето днес на работа не са отишли 6,59% от преподавателите. В последния ден на миналата седмица са били 7,79 на сто.

 

Бавната екстрадиция на Рангел спъва делото на близнаците от Цалапица


Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, насрочено за четвъртък, ще претърпи пореден провал. Това научи "Марица" от сигурни източници. Причината - екстрадицията на заподозрения за убийството на Митко от селото - Рангел Бизюрев, се оказа мисия невъзможна и все още не е осъществена. Предишното заседание бе отложено именно поради тази причина - че заловеният в Дания беглец трябва да бъде разпитан.

 

759 родни фермери отрязани от помощи, не били активни


759 родни земеделски производители са отрязани от директни плащания за Кампания 2023, тъй като не покриват критериите за "активен фермер". Тази информация бе изнесена по време на блицконтрола в парламентарната комисия по земеделие, след като на въпрос от депутата Иван Иванов шефът на Дирекция „Директни плащания” в земеделското министерство Аделина Стоянова подробно разясни защо вече утвърдени земеделци, за които обаче агробизнесът не е основна професия, изведнъж попадат в графата "неактивни фермери".

 

Пловдивчанка в тройката на конкурса "Мисис Баба"


Пловдивчанката Сета Ексерджиян влезе в тройката на конкурса "Мисис Баба 2024". Домакин на надпреварата бе балната зала "Монтесито" в столицата. Сета е била солистка в училищния хор, както и в арменския хор "Ереван".  "Определено съм една романтична и емоционална личност. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кога лъжеш - тогава или сега

Кога лъжеш - тогава или сега

23.01.2024 | 06:08

Другарю Кантарджиев като управляваше ти затваряше училища. Защо сега реши, че е глупаво?

Отговори
1 0
yiyui

yiyui

22.01.2024 | 22:53

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички~----- https://da.gd/menbio

Отговори
0 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?