4232

Четете в „Марица“: Глобяват с 94 бона строителя на зала "Дунав" за забавяне

Не пропускайте новия брой на "Марица" утре! Ето и част от акцентите:


Паяк вдигна колата на даяджия, той му свали номерата

Служител на ДАИ в ​Пловдив свали номерата на паяк и отне книжката на работник в ​ОП "Паркиране и репатриране", защото вдигнал личния му автомобил след неправилно ​паркиране. Общината ще обжалва съставения акт, а в същото време Автомобилна администрация започна вътрешна проверка по случая, която трябва да установи има ли злоупотреба със служебно положение.

 


Търсим начин новата такса смет да бъде щадяща за пловдивчани - интервю с Иван Стоянов, заместник-кмет на Пловдив по екология и здравеопазване

 


Отпадането на нощната тарифа за тока ще ни удари по джоба

От 1 юли отпада нощната тарифа на тока и това не е добра новина за голяма част от домакинствата у нас. Разликата в цената между дневната и нощната тарифа е голяма и много хора целенасочено оставяха пускането на пералнята и бойлера за след 22 часа, за да спестят пари. В момента клиентите на „Електроразпределение Юг“ плащат по 0,25751 лв. (с ДДС) за кВтч през деня, а през нощта цената е 0,14788 лв.

 


Глобяват с 94 бона строителя на зала "Дунав" за забавяне

Строителната фирма "Пирс Д", която изгражда зала ”Дунав” на едноименния булевард, ще бъде санкционирана за просрочието на обекта. Спортният комплекс трябваше да бъде напълно завършен до края на 2022 г., но и в момента не е въведен в експлоатация. Последният срок, даден от Община Пловдив, беше да приключи окончателно до 31 март.  „По договор неустойката е 10 % от размера на окончателното плащане за обекта, което е в размер на около 940 000 лева. Това означава, че ще удържим от тази сума 94 – 95 хиляди лева”, предупреди зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов.

 


До месец решават законно ли е уволнен бившият шеф на ОДМВР

До месец Административният съд ще се произнесе по казуса с уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Васил Костадинов. Негов защитник е адв. Иван Демерджиев, който е и бивш министър на вътрешните работи. Чрез документи той успя да докаже, че Костадинов е бил уволнен, докато е в болничен. От МВР оспориха болничния му, но в крайна сметка, документът е потвърден.  Иван Демерджиев поиска от съда да постанови решение, с което се отменя заповедта за уволнение на Костадинов.

 


Държавата си взе лабораторията на "Капитан Андреево" срещу 10 млн. лв.

Държавата и частната фирма „Евролаб 11“, която държеше монопол върху „златната“ лаборатория на ГКПП „Капитан Андреево“, сключиха извънсъдебно споразумение за 10 млн. лв. Колосалната сума ще плати Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), респективно всички данъкоплатци. Така институцията ще поеме контрола над лабораторията, от която години наред се прибираха милиони, без да влезе лев в бюджета.  

 


Пълно безхаберие към европроектите за селските райони 

България не участва с проекти в огромна част от инициативите, подети от Европейския съюз за подкрепа на по-силни, по-свързани, устойчиви и проспериращи селски райони и общности. Това става ясно от доклад на Европейската комисия (ЕК), публикуван на 27 март. 
 
 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?