1553

Четете в "Марица": Глоба към КАТ спира продажбата на имот

"Марица" идва на пазара утре със страхотни разработки, интервюта и новини. Акцентите, които само повдигат завесата на изключителния брой!

 

Неплатена глоба към КАТ спира продажбата на имот

Неплатена глоба към КАТ може да провали сделка с апартамент. Това следва от готвени промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), предложени за обществено обсъждане от финансовото министерство. 

 

Местата за първолаци с 200 повече от децата  

Кампанията за прием на ученици в първи клас за новата учебна 2023/2024 година (за родените през 2016 г. деца) започва на 10 май. Родителите могат да кандидатстват онлайн чрез електронната система за прием на ученици на Община Пловдив, където ще бъдат обявени свободните места.

По-ранното подаване на заявления не носи предимство ​- важно е да бъде спазен крайният срок, който за първото класиране е 31 май 2023 г. Резултатите от него ще станат ясни на 2 юни.

 

От екобомба ВиК утайките се превръщат в печеливш бизнес  

Дълги години утайките от Пречиствателната станция в Пловдив бяха като камък на шията за местната власт. Трупаха се с години в терена на Ягодовско шосе, а камарите надвисваха над бреговете на Марица, създавайки опасност от екологична катастрофа.  

С развитието на технологиите утайките са напът да се превърнат в печеливш зелен бизнес. В последните седмици се появи още една възможност за преработката им. Това ще стане възможно, ако РИОСВ-Пловдив даде зелена светлина за инвестиционното предложение на фирма "Пълдин Туринвест" АД.

 

Пловдивчанин брои 100 бона за моторна лодка

Пловдивчанин вече е купил т.нар. "риб" моторна лодка - един от експонатите от изложението "Природа, лов, риболов", научи "Марица". Водното атрактивно возило със сенник, производство на украинска фирма, прави прощъпалник на изложбата. То е с извънбордови двигател, с мощност 140 к.с. и развива максимална скорост 65 км/ч. 

 

Да спрем помощите на калпак, доходите вече изпреварват инфлацията

твърди в интервюто на броя анализаторът Юлиан Войнов. Изказването на финансовия министър е безотговорно и е изключителен шамар за имиджа на страната, допълва той.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?