Следвайте ни

Четете в "Марица": ГЕРБ срещу ГЕРБ в местната власт на Пловдив

viber icon

ГЕРБ срещу ГЕРБ в местната власт на Пловдив
Доминирана от бившия градоначалник Иван Тотев, групата в Общинския съвет вече цяла година се държи като опозиция на кмета Здравко Димитров, издигнат от собствената партия.  

"Св. Мина" търси пари и медици, за да стане ковид болница
МБАЛ "Св. Мина" се нуждае спешно от пари и медици, за да се справи с ролята си на първата за Пловдив специализирана ковид болница. Това стана ясно от становище на общината във връзка с разпореждането на областния управител Дани Каназирева за преобразуването на общинската болница.

Паника! Изкупиха антибиотиците и витамините от аптеките         
Невиждана паника е обзела пловдивчани покрай коронавируса. Изкупуват се всевъзможни антибиотици,  витамини и хранителни добавки, а складове и дистрибутори са се видели в чудо, разказаха пред „Марица“ фармацевти от няколко аптеки в града под тепетата.  

Две училища минават онлайн и в прогимназията      
Две пловдивски училища преминават към обучение в електронна среда за прогимназиален етап по решение на директорите. От утре, освен гимназистите, които от 29 октомври по заповед на здравния министър учат в електронна среда от разстояние, вкъщи пред устройствата остават и учениците от 5. до 7. клас в СУ „Христо Г. Данов“ и прогимназиалният курс от ОУ „Княз Александър I“.

Наградиха полицаи за разбитите фабрики за цигари                                                   
Служители на Областната дирекция МВР в Пловдив получиха голямо признание за отлично свършена работа. Във връзка с професионалния празник на полицията, който се отбеляза вчера, вътрешният министър Христо Терзийски награди униформени, които с професионализма си осуетиха контрабандна дейност за милиони.

Кметът на Карлово свиква спешна среща за болницата                                                      
Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов свиква спешна среща по проблемите на общинската болница "Киро Попов" и здравеопазването в общината. В нея ще участват председателят на Общинския съвет, членовете на комисията по здравеопазване в местния парламент и председателите на групи общински съветници.

Подгониха работодатели заради забавени заплати                                                  
Всяка четвърта забавена заплата в Пловдив и региона през 2020 г. вече е изплатена, но след намесата на Инспекцията по труда. Така по сметките на служителите са преведени над 133 370 лв. от общо неплатени  524 958 лв.

Правят карта на сивия трудов сектор                                       
Карта на недекларираната заетост ще бъде представена в началото на следващата година. Тя е част от 51 мерки за ограничаване и противодействие на сивия трудов сектор, изготвени от Асоциацията на индустриалния капитал в България. За целта са проведени консултации с представители на НАП, НОИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, работодатели и работници от браншове с висока уязвимост към сиви практики.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

daas

daas

09.11.2020 | 07:13

Последният ми месец за заплата стана за 11000 долара ... Всичко, което направих, стана онлайн работа от уют вкъщи за 3-4 часа / ден, която бях дадена от тази организация, която открих по интернет и че ми платиха за нея 95 долара на всеки час ... опитайте сами===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?