44

Четете в „Марица“: ГЕРБ дава шанс на зам.-кметове и шефове на общински фирми на изборите

Ето някои от по-интересните теми, които може да прочетете в новия брой на вестник "Марица".
 
 
Кампания дарява нов живот на книгите
 
Няма стара и ненужна книга. Литературата не бива да затъва в прах по рафтове, тавани и мазета. Ето защо екипът на вестник "Марица" и рекламна агенция „Хермес медиа“ стартира нова кампания „Дари нов живот за прочетената книга“. Тя е в унисон със стремежа ни светът да стане по-добро и уютно място.   

Каним ви да се включите в нашата кауза, като донесете литература, която сте прочели с удоволствие. Ние ще съберем книгите, ще ги транспортираме и ще ги дарим на читалища от малки населени места, където ще намерят нови и любопитни читатели. 

Срокът е до 10 май. А мястото: Пловдив, “Цар Борис III Обединител” 36, офис ИК “Марица”.

ГЕРБ дава шанс на зам.-кметове и шефове на общински фирми на изборите

Със силно столично присъствие се оказа листата на ГЕРБ за Пловдив, която беше регистрирана в навечерието на Великден от областния координатор  и кмет Костадин Димитров. Трима от първите петима в нея са софиянци. Най-високо от местните кадри като подгласник на водача Бойко Борисов неочаквано се нареди проф. Даниела Дженева, но и тя е родена в столицата.  

Проф. Дженева е добре позната под тепетата като главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъл „Тракия“. Зад гърба си има три поредни мандата в Общинския съвет - от 2007-а до 2019 г., включително и един мандат като зам.-председател на местния парламент от групата на ГЕРБ.

Евровотът - без Мария Габриел,  но със заклети путинисти

17 депутати изпраща България в Европейския парламент на предстоящите избори на 9 юни. Местата там бяха увеличени от 705 на 720 по демографски принцип, но нашите обяснимо не мръднаха. Родните партии регистрираха листите си, а бегли сметки вече показват кой би могъл да се класира за сладката работа в Брюксел и Страсбург.  

Ясно е, че там няма да е Мария Габриел, която отсъства от листата на ГЕРБ. Явно Бойко Борисов я пази за по-висок пост или пък силното й лоби в Евросъюза крие някакъв ход.

Отвориха Рогошко шосе,  ремонтът на Брезовско остава след вота

По-малко тапи и късане на нерви за шофьорите ще има през май и в началото на юни в Пловдив. Причината е, че Рогошко шосе беше отворено за коли преди Великден, а ремонтът на Брезовско ще започне след парламентарните избори. 

Ремонтът на Брезовско шосе беше планиран да започне веднага след Великден, но се отлага след 10 юни, съобщи за „Марица“ зам.-кметът по строителството инж. Тошо Пашов. Очевидно местната власт не иска да създава допълнителни затруднения в трафика преди вота, насрочен за 9 юни.

За отлагането са предупредени и фирмата изпълнител ПИМК, и археолозите, които тепърва ще правят проучване на древното селище.

Шофьор съди МВР да му плаща таксито и рейса

Шофьор от пловдивско село опита да осъди полицията да му плати обезщетение в размер на близо 4000 лева. Повод за това са незаконен арест и последствията от него. До задържането на мъжа се стигнало, след като той бил спрян за проверка на бул. "Санкт Петербург" в Пловдив. Униформени му направили последователни тестове за алкохол, който бил отрицателен, както и с драг чек, който отчел положителен резултат за употреба на амфетамин. Шофьорът  доброволно предоставил кръвна проба за медицинско изследване. Колата му пък била откарана от негов приятел на адрес в Пловдив, където престояла 189 дни, тъй като е дерегистрирана.

Продават фуражния завод в Първенец за над 1 млн. лв.

Частен съдебен изпълнител обяви публична продан за бившия фуражен завод в с. Първенец. Крайната мярка се налага заради борчове на собственика „Българска фуражна компания“ ЕАД към данъчни и банки. По данни на ДАКСИ задълженията на дружеството към НАП е в размер на 57 869.68 лв. Заложен кредитор е Банка Пиреос България, която през 2019 г. стана част от Пощенска банка. Върху имота има наложени тежести.

В три квартала на Пловдив цените скочиха над 1500 евро/кв. м

Над 1500 евро/кв. м скочиха цените на жилищата в три от най-предпочитаните пловдивски квартала - "Младежки хълм", „Мараша" и „Каменица 1".

Традиционно центърът също се нарежда сред най-скъпите локации за живеене под тепетата. „Най-евтино се продават жилищата в "Изгрев", където са и единствените цени под 1000 евро/кв. м. След него в нарастващ ред са "Беломорски", "Остромила", "Коматевски възел", "Южен" - сочи последният анализ на Bulgarian Properties.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?