Следвайте ни

Четете в "Марица": Фалира фирмата, монтирала табелите по спирките в Пловдив

viber icon

Фалира фирмата, монтирала табелите по спирките в Пловдив

"Омега сървисиз", която бе основен подизпълнител на "Индра Системас", е собственост на офшорни компании от Люксембург и Маршалските острови. След натрупаните дългове към НАП последният ѝ управител Емануел Василакис напусна България. Следите по проваления Транспортен проект в Пловдив започват да изчезват една по една. В несъстоятелност е обявена фирмата, подизпълнител на испанската „Индра Системас С.А.“, която спечели договора на стойност 19 570 062 лв. c ДДC.

Абсурд с данъчните оценки: имотите на "Ландос" равни на тракийските

Методиката за данъчните оценки на имотите ще бъдат променени догодина и това ще се отрази върху основните местни налози, които плащаме - данък сгради и такса смет. Най-възможният вариант е общинските данъци да скочат, и то не защото местата власт е повишила ставките, а защото е увеличена базата при изчислението им, заложена от държавата. За тази година данък сгради в Пловдив се изчисляваше като 0.18% от данъчната оценка на имота. Предложението на кмета Здравко Димитров е догодина да няма промяна. 

18 занаятчии постъпиха в пловдивския еснаф

Рекорден брой занаятчии ​- 18, получиха майсторските си свидетелства на церемония в Етнографския музей. Най-многобройни сред новите попълнения на Регионалната занаятчийска камара са ножарите. Пловдивският еснаф за 21-ви пореден път отбеляза с огромна тържественост патронния си празник - Св. Спиридон.

Областният на Пазарджик прекрати поръчката за укрепването на Марица

Областният управител на Пазарджик прекрати със своя заповед конкурса за избор на фирма, която да укрепи брега на река Марица при вододайната зона на града край село Мокрище.   

Мотивите за решението са няколко. Състезаващите се посочват различни гаранционни срокове, от 8 до 10 г. Те са възприели проекта като основен ремонт и реконструкция, докато в случая става дума за ново строителство. Освен това в условията е посочена прогнозна стойност от 828 514 лева без ДДС, или 994 216 с данъка.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?