1939

Четете в "Марица": Евтините карти за ученици от 1 април вместо от март

Бъдете информирани и днес с новия брой на в. "Марица". Ето и някои от любопитните акценти:

 

Евтините карти за ученици от 1 април вместо от март

Намалението на картите за ученици и пенсионери в градския транспорт в Пловдив ще влезе в сила от 1 април вместо от 1 март, както беше обявено първоначално от Общината.

Причината за отлагането е, че новите цени трябва да се одобрят в местния парламент, а сесията е насрочена на 16 март. През февруари съветниците имат само едно заседание. 

 

Световно по гребане носи 10 млн. евро на Пловдив

Очаква се Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години да донесе приходи от 10 милиона евро на Пловдив. Това заяви ресорният зам.-кмет Георги Титюков по повод на предстоящото домакинство. Шампионатът ще се проведе на Гребния канал от 19 до 23 юли тази година.

 

Министър Явор Гечев: Земеделие не става по интернет, в Панаира показват как се прави - всичко за международните изложби "Агра", "Винария" и "Фудтех" в Международен панаир Пловдив

 

Списъкът „Магнитски“ разчиства пътя към правителство - интервю с политолога Страхил Делийски

 

Третокурсничка по психология е Студент на годината на Педагогическия факултет

Третокурсничка по психология стана Студент на годината на Педагогическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“. Отличието в конкурса, иницииран от деканското ръководство, бе връчено вчера. Измежду всички кандидати журито избра Калина Кръстева, която е с успех 6.00 от следването си до момента. Първоначално Калина избрала да кандидатства специалност, свързана с информационните технологии. „Марица“ тогава публикува есето й от приемния изпит, което комисията по български език отличи като най-доброто в кампанията. Калина стана и автор на изданието, трупайки още опит в отдел „Бизнес“.

 

Високоякостна стомана прави строежите устойчиви на земетръс

Замяната на въглеродната стомана клас А с достатъчно количество високоякостна инструментална стомана клас В ще има забележителен ефект в  строителството - сградите у нас ще бъдат практически неразрушими от земетръси. Това предлага български екип от учени към БАН, ръководен от проф. дн Станимир Карапетков, зам.-ректор на Техническия университет в София.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 6 оценки
2.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?