Следвайте ни

Четете в "Марица": Екипът на Здравко Димитров - заявка за силен мандат

Екипът на Здравко Димитров - заявка за силен мандат

Новият кмет заложи на експертизата и професионализма с новите заместници в ключовите ресори. С шестима заместници  започва да управлява Пловдив кметът Здравко Димитров. Още двама ще бъдат назначени в администрацията, след като Общинският съвет гласува новата структура. 

Николай Чунчуков  фаворит за шеф на "Градини и паркове"
Бившият кмет на район "Източен" Николай Чунчуков  вероятно ще оглави общинското предприятие "Градини и паркове". Досегашният шеф на градинарите Стоян Алексиев е избран за кмет на "Северен" и в понеделник е встъпил в длъжност. 

Интервю: Йордан Иванов - лидер на ДСБ-Пловдив, общински съветник от ДБ: За пръв път десницата в Пловдив е толкова силна и единна


Каназирева иска среща с НКЖИ за Бетонния мост  

Среща с ръководството на НКЖИ за бъдещето на Бетонния мост е една от първите задачи, с които възнамерява да се захване новият областен управител Дани Каназирева. „Тази пътна връзка е изключително важна за трафика в Пловдив и трябва да се търси начин да бъде запазена”, каза Каназирева, след като встъпи вчера в  длъжност. Желанието й е да се запознае с проекта за изграждането на пробива под Централна гара, който ще се реализира от държавната компания. 

1/5 от данък общ доход на населението да се връща в местната икономика

Революционна данъчна реформа предлагат икономистите от Института за пазарна икономика в отворено писмо до премиера Бойко Борисов. „Нашето предложение е 1/5 от приходите от облагането на доходите на физическите лица да бъде автоматично преотстъпвана към общините, като „парите следват личната карта“. Щом по постоянен адрес си в дадена община, то 1/5 от твоя подоходен данък да отива именно там. По наши изчисления това е ресурс в рамките на 800 млн. лв., който почти ще удвои собствените данъчни приходи на общините, без да се вдигат данъци“ казва Петър Ганев, старши изследовател в Института за пазарна икономика.

Социалните работници искат заплата поне 1000 лв.

Заплатата на социалния работник да стане поне 1000 лева, а в професията да се влиза с образователна степен „бакалавър”. За това настоява гилдията под тепетата, която се закичи със ленти в знак на протест срещу мълчанието на социалното министерство по отношение на исканията, които бяха внесени още през месец май.Утре предстои среща на ръководството на КТ „Подкрепа” с министър Бисер Петков. 

Летище "Пловдив" работи на червено

Летище "Пловдив" продължава да е на червено. Това сочи анализът за оперативната и финансовата дейност към 30 септември 2019 г. На фона на готвената процедура за нова концесия на аеропорта, за която съобщи миналия месец в Пловдив министърът на транспорта Росен Желязков, а дни след това премиерът Бойко Борисов също обяви, че усилено се работи в тази насока, данните са изключително притеснителни. 

Йордан Лечков поиска властта в БФС

Българският футбол отново е на път да предизвика огромен скандал. Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков излезе на сцената, след като претърпя пълен провал на местните избори в Сливен, и поиска властта. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?