Следвайте ни

Четете в "Марица": Двойно повече пари за районите в Бюджет 2020

viber icon

Акценти в утрешния брой на Марица

Три пловдивски болници ощетявали Касата със скъпи лекарства за онкоболни

Пловдивските УМБАЛ „Пълмед”, "Централ Хоспитал"  и МБАЛ „Парк Хоспитал” са сред болниците, лекували онкоболни с препарата "Пеметрексед", за който Здравната каса е заплащала на завишени цени. Според директора на НЗОК Дечо Дечев в частните лечебни заведения препаратът е изписван за 1063 лева, докато в държавни и общински - за  129 лева. Лекарството е на един и същ производител. Именно той е подал сигнал за разликата в цените. Препаратът се използва при химиотерапия.  

Пловдивски камион на ток минава 120 км за 4 лева

Пловдивска компания разработва първия български електрически камион, който вече предизвика огромен интерес. На фона на особено актуалната тема за екологията и мръсния въздух решението ни никак не е случайно, разказа инж. Петър Петров, изпълнителен директор на „Балканкар Рекорд“, където ще се произвежда уникалното возило.

"Индра" праща нов технически екип в Пловдив

Технически екип от испанската фирма „Индра” се очаква в Пловдив до края на януари, за да види на място проблемите на електронната система в градския транспорт и да отстрани дефектите. Това съобщиха вчера кметът Здравко Димитров и неговият заместник Тодор Чонов след срещата с ръководството на „Индра”.

Двойно повече пари за районите в Бюджет 2020

Двойно повече средства са предвидени в Бюджет 2020 за собствената политика за ремонти и благоустрояване в шестте района на Пловдив в сравнение с предходната година. Това се вижда от справката, подготвена от финансовата дирекция на Община Пловдив. За някои райони парите дори три пъти са в повече, особено спрямо 2019-а, когато малките кметове буквално бяха оставени "на сухо".

Такса повикване надува цената на такситата

Таксиметровите фирми в Пловдив искат да вдигнат цените, но не им стиска за рязък скок. Вариантите са да се увеличи с около левче началната такса или вече да се начислява и такса за повикване на адрес. Това показа проверка на „Марица“, след като няколко национални браншови организации поискаха промяна на тарифите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?