3906

Четете в "Марица": Две дати на изборите са изгодни за ГЕРБ, от 2 в 1 ще спечели „Възраждане“! Говори Диана Дамянова

Нова порция интересни новини и четива предлагаме на нашите читатели. Ето по-любопитните акценти от новия брой на в. "Марица":

 


Кьовеши дава на съд пловдивски фермер


Европейската прокуратура повдигна обвинение срещу фермер от Пловдивско, опитал чрез измама да присвои 190 000 евро. За това съобщиха от офиса на обвинител №1 на Евросъюза Лаура Кьовеши в Люксембург.  

Според официалната информация на институцията, през януари 2020 г. заподозреният кандидатствал от името на три различни фирми пред Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ – Пловдив за отпуснати на България средства от ЕС от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ) по схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци.

Доказателствата сочат, че заподозреният е предоставил няколко фактури за продадената си продукция, за да докаже необходимото количество. В заявлението декларирал, че в посочените парцели е постигнат значителен добив. Разследването обаче разкрива несъответствия между декларираната стока и реално получената реколта. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да отнесе до 6 години затвор и глоба до 5000 евро.

 


Оборудваха 200 автобуса за новите електронни билети

 

Почти 200 автобуса изцяло са оборудвани за електронното таксуване в градския транспорт в Пловдив и вече се тестват. Това увери Николай Недялков, изпълнителен директор на софийската фирма „Тикси” АД. "Очакваме среща с представителите на Община Пловдив, да ни определят точната дата за внасяне на документите в НАП за сертифициране на електронната система в Агенцията по метрология и технически надзор", каза за „Марица” Недялков.

 


Хартиените рецепти за антибиотици може да останат и след 1 април

 

Срокът, в който действат едновременно и хартиената, и електронната рецепта за антибиотици, да се удължи след 1 април 2024 г. Това поискаха с декларация фармацевти, присъствали на пролетна маркетингова конференция, провела се преди дни в столицата. Исканията са адресирани до Министерството на здравеопазването и Здравната комисия в парламента.

 


Две дати на изборите са изгодни за ГЕРБ, от 2 в 1 ще спечели „Възраждане“ -  интервю с Диана Дамянова - PR експерт

 


Мор на риба в река Банска вдигна накрак 3 служби

 

Три служби проверяват сигнали за умряла риба в река Банска край димитровградското село Добрич. В подадените сигнали се твърди още, че водата е мътна и кафява на цвят, съобщиха от екоинспекцията. В проверката участие взели експерти от РИОСВ-Хасково, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" и регионалната лаборатория при Изпълнителната агенция по околната среда. Иззети са проби от различни места и обекти.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Реалист

Реалист

27.03.2024 | 23:22

Не мога да разбера едно защо на стари чупения автобуси и автобусите на дошков се оборудват нали искат да го изритат защо слагат система на неговите автобуси това не мога да разбера някой може ли да отговори или после трябва да се дават пари за прехвърляне на системата от едни автобуси на други

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?