46

Четете в "Марица" - Двама фаворити за шеф на БНТ, решават жените на Радев

В утрешния брой на вестник "Марица" очаквайте:

Двама фаворити за шеф на БНТ, решават жените на Радев

Изборът на директор в БНТ започва на 27 юни, а в сряда България трябва да разбере името на новия шеф. В надпреварата участват настоящият генерален директор на държавната телевизия Емил Кошлуков, бившият шеф на новините и актуалните предавания на bTV Венелин Петков, бившият главен юрисконсулт на БНТ и бивш директор на правна дирекция в БНР Ирина Величкова, тв водещият Сашо Диков, спортният журналист Сашо Йовков, членът на УС на БНТ Василена Матакева, директорът на Радио Кърджали Красимир Ангелов и доцент Светлана Божилова от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Кои са фаворитите и кой решава - в темата на в. "Марица".

Свиват безплатната Синя зона за електромобили

Нова наредба ще промени допустимото безплатно паркиране на електромобили в Синя зона в Пловдив. Причината е, че фирми за отдаване на електромобили под наем трупат търговска печалба на гърба на Община Пловдив. Досега всички коли на ток в Пловдив спираха неограничено в Синя зона и не заплащаха такса.

В мотивите на новата наредба е записано, че с навлизането на пазара на оператори, предлагащи наемането на електрически автомобили, им се дава възможност да осъществяват търговската си дейност и да реализират печалба „на гърба“ на Община Пловдив.

БГ фирмите бавят плащанията средно с месец

България попада сред държавите с висок риск за събиране на вземанията. Това показва доклад на глобалния лидер в застраховането на търговски кредити Allianz Trade. Той представя изследване и оценка на потенциалните пречки и усложнения в 49 държави в цял свят, които формират общо 90% от световния БВП и 85% от световната търговия. България е класирана на 17-о място (от 1-во за най-нисък към 49-то за най-висок риск).

Анализът показва, че компаниите у нас се разплащат средно за 30 дни след издаването на фактура, като периодът варира в различните сектори, но рядко надхвърля 40 дни. 25% от дължимите плащания не се покриват в договорения срок. Голямата част от тях обаче все пак се събират успешно, като за това благоприятства наличието на ефективно опериращи колекторски фирми и развит пазар на тези услуги. Проблемът е, че процесът отнема значително време и изисква допълнителни разходи за бизнеса.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?