Следвайте ни

Четете в "Марица": Дялкат с такса големите сметки в банките

viber icon

Нова седмица, нов силен брой на "Марица", който ще ви предложи всичко по най-горещите теми. Плюс куп бонуси! Убедете се само от акцентите:

 

Дялкат с такса големите сметки в банките

Банките нямат нужда от пари и прилагат всякакви хватки, за да накарат бизнеса и физическите лица да изтеглят спестяванията си. Това ще усетят скоро по джоба си много българи.

След като най-големите финансови институции обявиха неотдавна, че спират да откриват депозити, сега редактираха тарифите си сложиха нов комисион за граждани, които държат хиляди левове по сметките си.

Такса от 0.70% на годишна база вече се дължи, ако по разплащателна или спестовна сметка
на физическо лице има над 400 000 лева.

 

Местният парламент на поправителен за COVID мерките


Администрацията на кмета Здравко Димитров предлага: 70% намаление на такса тротоарно право при заповед за ограничителни мерки от здравния министър, но без да се променя такса смет.

Общинските съветници са свикани днес на поправителен изпит, след като преди лятната ваканция гласуваха  незаконно решение за намаление на такса тротоарно право и такса смет за бизнеса в Пловдив.

Бивши общинари недоумяват как е възможно градският парламент да изпадне в такъв откровен популизъм и коментират, че нивото на местните избраници пада от мандат на мандат.


Бюджетът на Пловдив олекна с над 800 000 лева заради облекченията за бизнеса

Бюджетът на Пловдив, който в последните 30 години нито веднъж не е блестял с парични излишъци, изгуби над 800 000 лева от облекченията на бизнеса за периода от 31 януари до 31 май 2021  г.

Ако на извънредната сесия днес се вземе решение такса тротоарно право да бъде намалена със 70 процента от 1 септември, градската хазна ще се лиши oт  над 1 млн. лева. Това сочат предварителните данни на Община Пловдив, предоставени след запитването на „Марица”

.
И преболедували от COVID-19 на опашка за васкина


Пловдивчани се включват в протеста срещу екстрите и различни предимства, които получават ваксинираните срещу ковид, организиран в София от Български родителски централен комитет.

Под тепетата обаче шествие няма да има. Според инициаторите протекциите за ваксинирани всъщност са вид принудителна имунизация и ограничават човешките права. Подкрепа към
протеста са изразили различни общности, сред които и някои политически сили.

В същото време през уикенда пред РЗИ-Пловдив се извиха опашки за имунизации. Някои от чакащите твърдяха, че са  преболедували вируса, но въпреки това решили да се ваксинират, защо антителата им намалели и искали  да си осигурят защита срещу четвъртата ковид вълна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?