1939

Четете в "Марица": Домино от фалити, ако няма държавна помощ за тока

На днешния голям християнски празник – Кръстовден, „Марица“ отново ви поднася интересни и любопитни четива от града на тепетата, страната и чужбина. Ето и някои от акцентите:

 

16-годишна дрогирана ученичка яхна мерцедес

Битката на МВР с дрогираните шофьори роди поредния куриоз в Пловдив. Само ден след като кандидат-депутат беше хванат да кара кола под въздействието на наркотици, сега в капана на полицията попадна 16-годишна ученичка без книжка.  Девойката била засечена да шпори по тъмна доба с лъскав мерцедес в "Кючук Париж". Към 2.10 часа вчера тя подкарала возилото по вътрешните улици в квартала, тъй като предполагала, че там няма полицейски постове.

 

Транспортнен бос мина в армията на строителите

Транспортният предприемач Петко Ангелов се ориентира към строителния бранш. Той предвижда грандиозна инвестиция в землището на с. Ягодово, в местността Агълите, на площ от 115 165 кв.м. Това става ясно от инвестиционното предложение, внесено в РИОСВ Пловдив от името на фирмата му „Петко Ангелов БГ” EООД. Върху имота, част от който е бивше военно поделение, ще се вдигнат жилищни и търговски сгради, старчески дом и дом за деца със специални потребности. По проект ще се произвежда и електрическа енергия.

 

Домино от фалити, ако няма държавна помощ за тока

Сметката за ток на хранителен магазин в Пловдив за август е 12 094 лева. Компенсацията от държавата само за тази фирма за един месец е 10 020 лева. Така с пример можем да онагледим ситуацията с държавната помощ към бизнеса заради невиждано скъпия ток. Забавяне на решението за компенсации ще доведе до тежка ликвидна криза в огромната част от небитовите потребители на ел.енергия, с краен ефект – спиране на производства и съкращаване на работни места. На фона на продължаващите серия от кризи, българският бизнес не е в състояние да понесе пореден ценови удар, посочват в обща декларация от БСК, АИКБ, БТПП и КРИБ.

 

Общината оборудва патрулки с видеорегистратори

Община Пловдив ще осигури видеорегистратори на Пътна полиция, които да бъдат поставени в патрулни коли. „Идеята е в реално време да бъдат заснемани нарушителите по пътищата и ние да разполагаме със записите за нарушенията им“, заяви Милушев, а предложението му беше прието от градоначалника Димитров и зам.-кмета Чонов.

 

Търсим магарета с джипиес за скъпите и недостъпни дърва

Скъпи и недостъпни се оказват дървата за огрев за жителите на Родопа планина заради липса на работна ръка и изисквания. Според Наредба за превоза на дървесина това може да става само със специализиран транспорт с джипиес, но това  забавя снабдяването на населението с дърва за огрев. Родопчани горчиво се шегуват, че вече трябва да търсят магарета и коне, оборудвани с джипиес.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Bxnx

Bxnx

13.09.2022 | 21:54

Имаме АЕЦ, цената на тока е спекупа. Разстрел на народните предатели!

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?