46

Четете в "Марица" - Джипитата искат още пари и да не дежурят по 24 часа  

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни теми и разработки:

Сагата с Панаира: Акциите на Варна директно за община Пловдив

С 40 гласа “за” Общинският съвет гласува  декларация, с която се иска акциите в "Международен панаир" АД, подарени през 2016 г. от държавата  на Община Варна, да бъдат прехвърлени на Община Пловдив безвъзмездно или срещу целева субсидия от републиканския бюджет в размер на 16,3 млн. лева. Решението дойде на третата поред извънредна сесия по казуса, който бе забъркан по време на редовното заседание на местния парламент на 19 декември. Този път ГЕРБ взе шоуто на ДБ. След като в продължение на месец местният лидер на ГЕРБ Иван Тотев определяше казуса с Панаира като предизборен цирк, сега именно неговата партия предизвика извънредната сбирка с една-единствена точка в дневния ред.  

Решението, подкрепено от всички съветници, ще се изпрати до Народното събрание, Министерския съвет, кмета на Варна, Общинския съвет на Варна и лидерите на всички политически групи.

Зоват зам.-кмет да превъзпита шофьорите в рейсовете 

Собствениците на фирмите, които обслужват градския транспорт в Пловдив, да предупредят шофьорите и кондукторите да уважават пътниците, особено възрастните. Този призив отправи читателят на „Марица” д-р Вътьо Вълчев, който е на 82 г., а преди да се пенсионира, е работил като акушер-гинеколог, правейки по няколко операции на ден.

Д-р Вълчев помоли и ресорния зам.-кмет Тодор Чонов да обърне внимание на превозвачите за отношението им към пътниците.

Преработват проекта на басейн „Младост”, оборудват го със солари

Техническият проект на олимпийския плувен басейн „Младост” в Пловдив, за чийто строеж е издадено разрешение още през 2017 г., ще се преработва. Едновременно с това ще бъде изготвен нов проект за соларни фотоволтаични системи с цел икономия на средства. Това става ясно от обществената поръчка за препроектиране и избор на авторски надзор,  която се провежда по съкратена процедура - договаряне без предварително обявление, и е на стойност 95 000 лева без ДДС.  Офертите ще се отворят на 30 януари.

На 95 г. отец Антоний шофира и все нещо майстори 

Обичаният и уважаван от хасковлии свещеник отец Антоний днес става на 95 г. Вероятно и на рождения си ден той ще е в църквата „Св. Богородица“, която е неговият дом през последните близо 70 години. Преди 3 години отец Антоний спря да води служби, но почти всеки ден е в храма в Хасково или в някой от близките села. 

На 95 г. той все още шофира и е изключително деен. Багажникът на колата му е пълен с всякакви машинарии, защото свещеникът все нещо прави и поправя, включително в храма. Трябва да върша нещо, казва той. Вероятно затова годините не му личат, а зад волана се чувства уверен и има златен талон. Пасторът живее сам във виличката си на Кенана. 

Джипитата искат още пари и да не дежурят по 24 часа  

Джипитата да не са на постоянно разположение на пациентите, а потребителската такса от 2,90 лева за преглед при тях да скочи. Това са част от исканията, които председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари проф. Л​юбомир Киров постави на кръгла маса,  организирана от парламентарната Комисия по здравеопазване съвместно с Българския лекарски съюз и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Алото поскъпва с 15% заради инфлацията

След "Виваком", и "Йетел" обяви, че повишава цените на абонаментните си планове. Първите индексирани фактури ще дойдат през февруари.

С есемеси телекомът уведоми клиентите си, че индексира месечните абонаменти на мобилни услуги с официално обявения от НСИ средногодишен индекс на потребителските цени за 2022 г., който е в размер на 15.3%.  Промяната ще засегне и частните, и бизнес клиентите. Изключение са лизинговите вноски за закупено устройство. Те не подлежат на индексация. Няма нужда от преподписване на договори от страна на клиентите. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пациент

пациент

19.01.2023 | 09:41

Джипитата искат само пари,и работа 4 часа,и фирмите да ги водят на екскурзии!!!! НАП проверява ли касовите им апарати,колко потребителски такси са отчели???

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?