1939
Следвайте ни

Четете в "Марица": Действащите ваксини спират и омикрон

viber icon

Най-интересните новини от Пловдив, България и света ви очакват на страниците на утрешния брой на "Марица". Не го пропускайте!

Общината с първи стъпки към екологичен градски транспорт                               
Община Пловдив е готова с интегриран проект, който включва създаване на общинско дружество за екологичен градски транспорт "Екобус Пловдив" ЕООД,  модернизиране на електронната система за таксуване на пътниците и надграждането на системата за управление и контрол на трафика.

Няма кой да рециклира строителните отпадъци на Пловдив                                              
За втори път през годината се провали обществената поръчка на Община Пловдив за оползотворяването на общо над 12 хил.  тона строителни отпадъци, получени от дейността на гражданите и домакинствата в града.

На консултация и индивидуален урок без тест                                   
Всички ученици от община Куклен се връщат днес присъствено в класните стаи без тестване, след като заболеваемостта падна под 250 на 100 000. Това е третата община в Пловдивска област, след Калояново и Кричим, където се възстановява напълно нормалният учебен процес.

13 институции правят заедно изкуство и образование                                                          
Тринайсет институции с позиции на националната сцена се обединиха в консорциум "Изкуство и образование". Направиха видимо вече съществуващото сътрудничество помежду си и си дадоха дума да бъдат дръзки в новите си общи цели. 

Нови арести за фалшивите сертификати, пуснаха първите задържани                           
Има още арестувани заради схемата с издаването на фалшиви зелени сертификати в Асеновград и Раковски. Това каза пред "Марица" заместник районният прокурор Атанас Илиев. Той не посочи брой на задържаните, но уточни, че ситуацията е изключително динамична и разследващите работят активно.

Карлово оглежда терени за общинска индустриална зона                                  
Община Карлово ще обособява своя индустриална зона, експерти оглеждат терените, в които да бъде изградена подходяща инфраструктура - пътища, електроснабдяване, ВиК съоръжения. Това коментира кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.

Действащите ваксини спират и омикрон                       
Категорично и сигурно за момента е, че наличните четири одобрени ваксини за коронавирус дават много висока защита спрямо действащия в момента и много разпространен ​делта вариант. Очакванията са, че те ще дадат много висока защита и по отношение на омикрон. В това няма никакво съмнение, заяви водещият вирусолог и имунолог акад. Богдан Петрунов от БАН.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

01.12.2021 | 21:50

Mionxen xot zemetr do 1g fr tv24 are Mo's sfqqt.,.‍⚡⚡✍️️️️‍‍❤️‍‍❤️‍☔⭐☄️️⚓️⛲⛲⛲⛩️⛪️⛏️⚙️⚙️️️️️♋♎¯\_ಠ_ಠ_/¯(ಠ_ಠ)━☆゚.*・。゚(눈‸눈)ಠᴥಠ

Отговори
1 3
пандиз

пандиз

01.12.2021 | 21:01

Пхаха, тия ваксини Ковид и делта не спират, ако ги спираха нямаше да се заразяват в Германия и другате, където са по 80 % "ваксинирани", та омикрона "спирали"!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?