1553
Следвайте ни

Четете в "Марица": Детските градини остават без храна

viber icon

Изборите още тресат България и нямайте съмнения - най-пълната картина за Пловдив и страната ще намерите в утрешния брой на "Марица". Интересните теми са много повече. Акцентите:

 

Детските градини остават без храна след скока на цените

Доставчиците на хранителни продукти за общинските детски градини се заканват да спрат снабдяването на заведенията, ако не се подпишат анекси към договорите съобразно с ръста на цените.

Рязкото поскъпване на храните не съответства на заложените параметри, при които в забавачките се доставят хляб, мляко, месо, пакетирани стоки, плодове и зеленчуци. До Община Пловдив се подготвя апел за промяна на механизма на снабдяването, научи „Марица”.

С решение на Общинския съвет, гласувано през 2018 г., обезпечаването с хранителни продукти е възложено на директорите на детските заведения.

 

Вятърът на промяната прерасна в торнадо

казва в интервю социологът Васил Тончев. "Шансовете за съставяне на редовен кабинет този път са много големи, независимо че ще е свързано с много сложна коалиция от 4 партии с различна идеология, с различна визия за бъдещето. Н

о просто няма друг изход, особено за останалите три партии. Явно лидиращата партия за съставяне на кабинет ще е тази на бившите служебни министри Петков и Василев. Това заяви в интервю за „Марица“ социологът от Сова Харис Васил Тончев. 

 

Две агрофирми от Раковски сред първенците по приходи

Две агрокомпании от Пловдивска област влязоха в топ 20 по приходи за 2019 г. в надпреварата „Гепард“ на Капитал за най-динамични в сектор „Селско стопанство“. Това са „Агро бизнес груп 2003“ и „Гранд Агро“ - и двете от Раковски.

Приходите на „Агро бизнес груп 2003“ за посочения период са в размер на 5 559 000 лв., а печалбата - 3 397 000 лв., което е ръст от почти 150% в сравнение с предходната година. 

„Гранд Агро“ ООД е сред най-големите зърнопроизводители в Пловдивска област, обработва над 65 000 дка в няколко землища.

 

Идва ли краят на българското животновъдство?

Точно когато поголовието на едър и дребен рогат добитък в страната започна да се увеличава, драстичното поскъпване на електроенергията и фуражите обричат на фалит редица животновъди. Кризата вече се ​усеща и при малките, и при големите фермери, а някои от тях ​виждат края на  бизнеса си. Бизнес, който е изстрадан от първия ден в продължение на години. Такъв е случаят с фермер от Югоизточна България, започнал преди 20 години с пет крави, ​а стадото му днес е 500 глави.

 

Съпругата на Кирил Петков става инфлуенсърка

Успехът на новата политическа звезда у нас Кирил Петков се отрази и на съпругата му Линда. Канадката, която стана популярна с уменията си в "Мастър шеф", рязко увеличи своите последователи в социалните мрежи. В момента Линда Петкова има в Инстаграм профила си 956 приятeли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?