4020

Четете в "Марица": Денков се пържи в капана, заложен му от партньорите в управлението. Говори Иван Христанов

В новия брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и още много други интересни теми и авторски разработки:

Оставят младите шофьори да карат нощем, глобяват и с общински камери

Четири проекта за промени в Закона за движение по пътищата бяха одобрени на първо четене в парламента и ще трябва да бъдат съчетани в един, който да мине и на второ. Депутатите умишлено не бързат с гласуването, за да остане повече време за обсъждане с граждански движения, МВР, регионалното министерство, институции. 

Целта е да не бъдат допуснати грешки като при гласуването на промените в Наказателния кодекс (НК), когато Народното събрание прекъсна ваканцията си и набързо прие точките, прочули се най-вече с конфискации на коли за пияни и дрогирани шофьори. 

Борисов казва в четвъртък кандидат-кметовете за София и Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще свали картите в четвъртък, когато ще обяви кои са кандидатите за кметове на София и Пловдив. Това заявиха пред "Марица" депутати, които са наясно с предизборните драми в партията, сочена от социолозите за фаворит на 29 октомври. 

В последните дни Борисов редовно е атакуван при всяка публична поява с въпрос на кого ще заложи в столицата, но той упорито отлага отговора. 

За Пловдив фаворит за номинацията продължава да е Костадин Димитров, който събра и най-голяма подкрепа от местните структури.

Денков се пържи в капана, заложен му от партньорите в управлението

„ Протестите на „зърнарите“ започнаха като чисто браншови, но към този момент  вече са политизирани и тежко яхнати, както от хора, които не са толкова засегнати в сектор „Земеделие“, така и от партии. За съжаление, това огорчава самите земеделци и ги кара да не вярват още повече в политическата система на България.“ Това казва в интервю пред „Марица“ Иван Христанов -  бизнесмен и един от учредителите на „Продължаваме промяната“, бивш заместник-министър на земеделието в кабинета „Петков“. 

Околовръстното да влезе сред най-важните държавни обекти

Кметът Здравко Димитров призова министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков да включи Околовръстното шосе на Пловдив сред най-важните държавни проекти. Това стана по време на провеждащата се в Пловдив Девета годишна конференция „Безопасна пътна инфраструктура”. Двудневният форум, организиран от Българската браншова организация „Пътна безопасност”, беше открит от градоначалника.

„От името на пловдивчани ще ви помоля да прибавите сред най-важните проекти още един обект – околовръстното. Ние си нямаме околовръстно. Нямаме външен ринг, нямаме и вътрешен ринг. Обидно е, че нашето околовръстно е по-тясно от локалното на софийското”, обърна се Здравко Димитров към министъра

Пастирът в Скутаре затрит за 60 лева 

17-годишен е убиецът на пастира в пловдивското село Скутаре. Това разкри на брифинг заместник окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева-Минчева. Самото убийство станало заради пари, в случая повод била сумата от 60 лв. Тийнейджърът работил на същия селскостопански обект като жертвата. Повдигнато му е обвинение за грабеж и средна телесна повреда, впоследствие довела до смъртта.

Влагат златното сечение в уникална сграда в Стария град

Мултифункционален център, свързан с културните традиции на хората, живели под седемте тепета, от Античността до наши дни. Това накратко е концепцията на нова сграда в Стария град. Строителството й започва съвсем скоро по идея на инвеститора Костадин Ленгеров. „Имам всички разрешителни за стартиране на строежа. Проектът ми е съобразен с изискванията на зоната и специфичните правила, които са задължителни в резервата "Старинен Пловдив". Само че аз не искам да построя поредната жилищна сграда, затова влагам в строежа си една нова концепция - изчисленията в проекта ми следват пропорциите на златното сечение в архитектурата“, обяснява Ленгеров.

МОН пусна новите варианти на тестовете след 7. клас

Министерството на образованието и науката качи на сайта си примерни тестове по български език и литература, математика и чужд език за националното външно оценяване след 7. клас за учебната 2023 - 2024 година. 

Тази учебна година има облекчения за седмокласниците. Времето за решаване на първия модул от тестовете се увеличава от 60 на 75 минути, за да имат повече време за решаване и пренасяне на верните отговори седмокласниците.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Пържи се в тиган

Пържи се в тиган

19.09.2023 | 21:55

В капан нищо не можеш да изпържиш

Отговори
4 0
Лош

Лош

19.09.2023 | 21:42

Никъде не се пържи милионерчето пържи се обикновения народ.

Отговори
7 12
ЛГБТ+ ОТПАДЪК

ЛГБТ+ ОТПАДЪК

20.09.2023 | 00:14

сащ + нато = LGBT + biological rubbish

Отговори
4 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?