1553
Следвайте ни

Четете в „Марица“: Дебатьорите в Общинския съвет - влизат патки, излизат гъски

viber icon

Поредният бурен ден в държавата и в Пловдив е запечатан от поредния силен брой на "Марица". Няма интересно събитие, върху което да не сме дали най-добрия фокус. Акцентите ще ви убедят:

 

Пълен локдаун, ако 80% от интензивните легла се напълнят


Ако новата пета вълна на коронавируса напълни 80% от интензивните легла в болниците, ще бъде обявен пълен локдаун. Това стана ясно от огласения оперативен план за управление на пандемията на правителството. Той беше представен лично от премиера Кирил Петков, който обясни, че водещ критерий ще бъде натовареността на здравните заведения, а не броят заразени.

 

Скъпият ток блокира строежа на 7 детски градини и ясли
В Община Пловдив са подписани седем договора за строителство и разширение на детски градини и ясли. Фирмите, спечелили обществените поръчки, се въздържат да започват работата. Причината е, че заради скъпия ток рязко с 30-40 на сто са скочили цените на строителните материали.

 

Дебатьорите в Общинския съвет - влизат патки, излизат гъски
За всеки човек, ако не е кръгъл идиот, се предполага, че когато достатъчно дълго върши една работа, накрая все трябва да схване какъв е чалъмът. Не и за дебатьорите в Общинския съвет. Някои карат трети и  четвърти мандат, но цялото изречение с правилен словоред и завършена мисъл е все така недостижима цел за тях – коментар на главния редактор Руси Чернев

 

Трябва да убедим таксиджиите и фризьорките да се ваксинират

– интервю с доц. д-р Михаил Околийски, експерт на Световната здравна организация в България

 

Над 2200 души остават на улицата при нов локдаун
Още 2285 души в града и областта ще се влеят в армията на безработните при нов локдаун заради пандемията от коронавирус. Това сочат данните от проучване на Агенцията по заетостта.

 

Мартин от "Поничкагейт" бутна кметска заповед в съда
Собственикът на закусвални в Пловдив Мартин Бунарски събори заповед на и.д. кмет на Пловдив Величко Родопски от юли м.г. С нея се разпорежда премахването на преместваем павилион за храни и напитки, разположен на Гребния канал върху общинско място.

 

Спасяват старото училище в Свежен с дарения
Жители на Свежен спасяват закритото училище в селото с голям благотворителен събор. Целта е по време на събитието да бъдат събрани средства за ремонт на сградата и другите постройки, останали от бившия пионерски лагер.

 

Китай е готов за страхотна олимпиада въпреки опасността от омикрон  
По-малко от месец остава до Олимпийските игри в Пекин през 2022 г. - въпреки новата вълна от ковид, призивите за отмяна и дипломатически бойкот, тя ще се състои.  Къде и кога ще се раздават медалите, какви видове спорт са добавени в програмата и какви проблеми имаше? Отговаряме на всички важни въпроси.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?