71

Четете в "Марица": ДБ срещу кмета: Кой спира развитието на Пловдив

Най-интересното от новия брой на "Марица".

 

ДБ срещу кмета: Кой спира развитието на Пловдив

 
Битката срещу презастрояването в Пловдив е предизборна мантра за всички кандидати да управляват града от началото на века. Въпреки това за 20 години градът се застрои така, че в някои жилищни комплекси не може да се диша от бетон.

Тома Белев, зам.-министър на екологията пред „Марица“, за проблема в Пловдив:
Общината трябва да допълни екологичната оценка според направените последни изменения в ОУП. 

Разширяват ДГ "Зорница" с още 125 места 

                                                               
Три детски градини и една детска ясла ще бъдат завършени до края на мандата в „Южен”. Това каза по време на първата копка на разширението на ДГ„Зорница” кметът на района Костадин Язов. В новата сграда има 125 нови места, разпределени в пет групи.

КЗК даде зелена светлина за ремонта на бул. "Хаджи Димитър"    


Комисията за защита на конкур​енцията се е произнесла по жалбата на шуменската компания "Тес кънстракшън груп" ЕООД, която спираше работата по реконструкцията на бул. "Хаджи Димитър" в участъка от Коматевския възел до ул. „Царевец“. Контролиращият орган е отсъдил, че няма основание за образуване на последваща проверка и жалбата на компанията е отхвърлена като неоснователна.

Възстановиха и пак уволниха шефката на образованието   


Иванка Киркова бе възстановена вчера на длъжността си началник на Регионалното управление на образованието, след като спечели съдебния спор срещу МОН за дисциплинарното си уволнение на последна инстанция във Върховния административен съд. Тя обаче бе на поста си само един ден.

Разследват ченгета от Пловдив за тайно изтрити глоби от КАТ        

                    
Пловдивска връзка изскочи от разкритата схема в ГД „Национална полиция“, за която беше съобщено в сряда. Тогава стана ясно, че са установени над 20 служители на реда, които са триели незаконно данни за глоби, наложени от КАТ, като с това са нанесли сериозни щети на бюджета.  

Опънаха палатков лагер срещу камионите на кариерите  

                                      
Жители на Белащица и съседните села опънаха вчера палатков лагер на обходния път за селото и спряха движението на камионите на "Европейски пътища" АД. Рано сутринта се събраха 50 души. Протестиращите заявиха, че остават там денонощно, след като последните дни тежките возила започнали отново да изнасят инертни материали от базата на фирмата, въпреки че срокът на концесията изтече.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тами

Тами

29.04.2022 | 13:32

На кривата комета ДБ и космоса ѝ е крив хаха

Отговори
0 0
ВЕнцо

ВЕнцо

29.04.2022 | 12:27

от Дб само търсят някой да им е крив

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?