46
Следвайте ни

Четете в "Марица": Дървата за огрев поскъпват с 30%, въглища няма

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми, разработки и интервюта:

 Разсрочват високите сметки за парно и газ

Заради тежката зима и очакваните високи сметки за отопление ТЕЦ-ове и компании за доставка на газ обмислят спасителен план за клиентите си. Очакванията са, че ще има наплив от искания за разсрочване на дълговете.

Дървата за огрев поскъпват с 30%, въглища няма

Тежка зима се очертава за хората, които се отопляват на твърдо гориво в Пловдив и региона. Дървата за огрев и пелетите, освен че са поскъпнали драстично, са дефицит, а въглища изобщо няма, установи проверка на „Марица“. Търговците очакват всяка следваща доставка да е с по-високи цени. Въпреки това желаещите да се отопляват с печки-чудо и камини са стотици, говорят списъците с чакащи, които се правят в складовете за месец-два напред.

Опълчение срещу мръсния въздух в Пловдив

Активни граждани и представители на бизнеса ще разработват заедно с Общината конкретни действия за подобряване на качеството на въздуха в Пловдив и намаляване на щетите от човешките дейности върху природата. Обществениците ще следят как се прилагат разписаните мерки и програми и ще правят собствен мониторинг.  

Хората от Брестовица: Уволнена зам.-министърка трупа политически дивиденти на гърба ни

В некомпетентност и трупане на политически дивиденти на гърба на жителите на Брестовица  обвиниха местните бившия зам.-министър на МРРБ  Валентина Върбева. То бе провокирано от изказване на  уволнената през август зам.-министърка, че в момента се подменят тръби, без да има необходимост, и даде за пример проект за 22 млн. лв. за смяна на водопровода в Брестовица. Това разбуни духовете в селото, което повече от година се бори от чешмите да потече чиста питейна вода, а не с манган, каквито наднормени стойности бяха засечени.

Намаляват 2,5 пъти данъка  на таксита в Пловдив

Годишният данък за таксиметров превоз на пътници за 2022 г.  ще бъде намален от 750 лева на  300 лева, ако предложението на кмета Здравко Димитров се гласува в Общинския съвет. Новият размер на налога е записан в проекта за промяна на наредбата за местните данъци, който е обявен на сайта на общината за публично обсъждане.

Да създадеш изкуствен интелект от картон

Изкуствен интелект може да отсява болните от здравите растения, като мери температурата им - тя се променя според биохимичните процеси. А после да пръска само заразените  стръкове с препарати, вместо да се третира целият блок и да се замърсяват здравите култури. Така храната ни ще стане по-здравословна, а в същото време ще се пестят разходи.

Гора избуя в коритото на Чая

Коритото на река Чая се е превърнало в гора, а вeче сме в сезона на поройните дъждове, които може да предизвикат затлачване и преливане, алармираха жители на Асеновград. Те публикуваха снимки в социалните мрежи от участъка на реката близо до спортната зала в града. На тях се вижда обрасло корито с буйна растителност, на места дърветата са огромни. Такова е положението поне от 10 години насам, обясняват възмутени асеновградчани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

читател

читател

15.10.2021 | 09:55

Радвам се,че се намери някой,който да отрази новините за пелети и дърва за огрев.Този проблем стои от около 20 дни,но само в.Марица и БНТ го отразиха.Дерзайте господа журналисти,защото зимата е на прага,а хората ги чака студ и глад.Не всичко е политика,а когато е -тя,политиката, трябва да ражда позитиви за хората.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?