Следвайте ни

Четете в "Марица": Пловдивчани на война с кабелните оператори

viber icon

Държавата помага на Пловдив с пари за Околовръстното


Жизнено важно за Пловдив е да има Околовръстно шосе. Държавата ще помогне, обещал съм. Ето направихме пътя Пловдив - Асеновград, ще изградим и още едно кръгово кръстовище тук, и завод след завод строим. Това заяви премиерът Бойко Борисов вчера при официалното откриване на завода за производство на фарове за Мерцедес „Одело България“. 


Тема : 3+3 предизвикателства пред новия кмет в образованието


Да осигури места за всички хлапета в детските градини, да реши проблема с училищата, които делят обща сграда, и да проведе политиките за преминаване на едносменен режим във всички около 60 учебни заведения в Пловдив. Тези 3 основни предизвикателства стоят пред местната власт, която избираме тази неделя. Плюс още три. Да открие как да пресече хитруването със смяната на адресните регистрации, което обезсмисля до голяма степен електронната система за централизиран прием в детските градини и в първи клас. Да прояви последователност - не само в налагането на дуалното обучение и дигитализацията. И да държи настрани политиката от директорските конкурси.


Нов стопанин ще спасява паянтова възрожденска къща


Една от последните оригинални къщи от българското Възраждане е напът да рухне всеки момент в Стария град. Тя се намира на малката ул. „Васил Кънчев” и три от стените <210> вече поддават от годините. Става въпрос за дом, който не е бил реставриран от издигането си. Дълги години имотът е бил изоставен от собствениците си, които са в чужбина. Наскоро имотът бил купен от нов собственик, който е взел присърце реконструкцията му.


Пловдивчани на война с кабелните оператори


Пловдивчани обявиха война на висящите кабели по фасадите на сградите. Някои граждани вече сами поставят напомнящи табели на обновените си сгради, че са частни и поставянето на кабели е забранено. До това прибегнаха собствениците на фамилна кооперация в квартал "Капана". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?