Следвайте ни

Четете в „Марица“: Държавата дава, но в кошара не вкарва

viber icon

В утрешния брой на "Марица" четете:

Държавата дава, но в кошара не вкарва

Община Пловдив сама трябва да гарантира развитието си с реформи и нова данъчна и инвестиционна политика.  Парламентът одобри на второ четене средствата за общините, заложени в закона за държавния бюджет за 2021 г. Общата субсидия за делегираните от държавата дейности към общините е 4 332 483 600 лв. За Пловдив са определени 208 322 000 лв., при население 347 851 души, или по 599 лв. на жител.

"Младежка" става  зона за отдих с пазар и велоалея

Ул. „Младежка” ще се превърне в зона за отдих,  но ще има и  пазар, след като се реализира проектът, възложен на екип от архитекти от кмета на  „Централен” Георги Стаменов.  Идейната архитектурната  концепция беше разгледана вчера в районната администрация и през януари ще бъде проведено публично обсъждане. 

Кореняк от квартала прави филм за тъмната страна на "Капана"

Пловдивският актьор на свободна практика Васил Караманлиев подготвя документален филм, озаглавен „Тъмната страна на "Капана“. В лентата освен хвалбите в какви чужди класации е влязла пловдивската атракция, коренякът от квартала ще провокира с нещо непоказвано досега - как живеят местните хора сред шум и нощните купони.

Рано е да се говори за сделка със Зингаревич

Рано е да се говори за спасители на Ботев, нови собственици и инвеститори. Евентуалната  сделка с Антон Зингаревич е далеч, казва Радослав Кошински, председател на УС на Сдружение "Ботев Пловдив". Първите разговори, които проведохме, са проучвателни. Зингаревич явно е футболен човек, макар и млад, има опит, но не хвърчи в облаците и не обещава чудеса.

Пандемията разпали страстта към фетишите

Продължителната пандемия и периодите на изолация разпалиха страстта на нашенци към фетишите. Десетки сайтове преливат от обяви, в които млади дами и господа с охота предлагат за продан бельото си, при това - носено.

Шефът пести данъци, ако ни прати на COVID тест

Работодателите вече имат стимул да пращат служителите си да се изследват за COVID-19. Националната агенция по приходите (НАП) ще признава тестовете за разходи на фирмите. Това става ясно от указание на приходната агенция.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

04.12.2020 | 06:31

Това не е държавата, а правителството, и неговата функция не е да дава или да не дава, а да разпределя обществения ресурс СПРАВЕДЛИВО и рационално

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?