Следвайте ни

Четете в "Марица": Дарителите на Пловдив в изложба на „Марица“

viber icon

1. Общинският съвет - върховен орган на местното управление или мокър печат за идеитке на кмета

На изборите в неделя, освен за кметове, ще гласуваме и за общински съветници. Градските старейшини играят роля на законодател, подобна на тази, която изпълняват депутатите в Народното събрание. Затова  Общинския съвет наричаме още и местен парламент.


2. Дарителите на Пловдив в изложба на „Марица“

Големите дарители през XIX и ХХ век ще бъдат представени в традиционната културна кампания „Пловдив през годините” на вестник „Марица” и „Хермес медиа“. През ноември жителите и гостите на града ще могат да разгледат седмата поредна изложбата от 20 пана с уникални стари фотографии на най-изявените филантропи и плодовете на техните дарения. Акцентът в кампанията е поставен върху големите личности, надживели времето не със своите лични успехи или икономически просперитет, а с благодеянията си.

3. Пловдивчанка се върна от Гърция да учи маникюр

Българка, която от години живее в Гърция, се върна в родината, за да се изучи за маникюристка. Жената направила сериозната крачка, след като се оказало, че на пазара на труда в южната ни съседка много се търсят такива кадри. Избрала да мине курс по професията в ПГО „Ана Май" в родния Пловдив, а после да търси реализация с новата си квалификация.


4. Тийнейджъри стават внуци под наем

Градски деца, които никога не са прекарвали ваканция на село, вече могат да вкусят живота там - да ги буди петел вместо алармата на джиесема, самите те да нахранят кокошките, да варят лютеница, да чуят житейските уроци от приемна баба. Инициативата „Приеми ме на село" събира ученици от цялата страна, за да отидат на гости за седмица в селца из Габровския Балкан, останали с по двайсетина жители. Младежите отсядат в домовете на местните и споделят тяхното ежедневие. Виждат друг начин на живот. А и селцата живват, като се чуе детска глъч.

5. Фараонът на висшата мода идва в Пловдив

Тоалети на Иван Донев се разхождат по червените килими на филмовите фестивали във Венеция и наградите на МTV. Отказвал е обаче на Бионсе, Лейди Гага и Риана, по думите му, "заради други странични идеи".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?