Следвайте ни

Четете в "Марица": COVID драма с избирателните секции в Пловдив

viber icon

В деня за размисъл няма какво да му мислите, когато отидете до сергията. Направо купете вестник "Марица" и ще получите преференциално най-добрия уикенд брой в България. Само акцентите, десертът ви очаква утре сутринта:

 

COVID изпразни избирателните секции

В инфарктна драма се превърна попълването на секционните избирателни комисии в Пловдив и областта, научи "Марица". Броени часове преди вота в неделя партиите не могат да осигурят нужния брой членове на СИК,  което поставя под въпрос изборния процес.

Основната причина за масовите откази е страхът от ковид. За 4 април трябва да се попълнят  459 секционни изборни комисии в Пловдив и 542 в областта.

 

До другата пролет може да преборим вируса

 

Това заяви в интервю за "Марица" проф. Пенка Петрова, микробиолог, създател на БГ ваксина срещу ковид. Какво каза още проф. Петрова четете в утрешния брой.

 

Сваляме маската за разпознаване, преди да гласуваме

На 4 април българите за първи път ще избират депутати насред извънредни мерки заради пандемията от коронавирус. За да бъде идентифициран, избирателят ще трябва за кратко да свали защитната си маска пред комисията, като спазва отстоянието от 1.5 м.

 

Само една сватба в Пловдив в изборния ден

Само една сватба ще има в Пловдив  в деня на парламентарните избори и католическия Великден. Ритуалът ще се проведе в залата при спазване на предпазните мерки - маски и до 15 гости, каза директорът на Общинското предприятие "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. 

 

Политиците са ни скъпи

Това гласи коментар на финансовия експерт Светозар Гледачев. Какво още каза той четете в "Марица"

 

Как Цветелина стигна от „100 мерцедеса“ до психологията

Певицата Цветелина, прочула се още в зората на фолка, стана психоложка. Новото призвание може и да е смущаващо за някои от феновете й, ала тя самата твърди, че от дете умее да изслушва и да помага на другите да намират правилния път. 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?