Следвайте ни

Четете в "Марица": Чумата по свинете идва в пловдивско през септември

Акценти за новия брой на „Марица”

 

1. Чумата по свинете идва в пловдивско през септември. Тази стряскаща прогноза направиха ветеринарни лекари. Те се кръстят, взетите на пожар мерки в страната да предотвратят разпространението на заразата, но в региона вече се усеща тревога сред стопаните.

2. Увековечихме дългия ремонт на Площада с капсула от бронз.

3. Министърът на културата Боил Банов ще решава дали да бъде съборен тютюневият склад на бул. "Христо Ботев" срещу  Сточна гара. Това решиха вчера в Община Пловдив след скандала с осуетеното разрушаване на сградата.

4. Десетки паралелки в професионални гимназии остават полупразни след излязлото вчера трето класиране от кампанията за прием след 7. клас. Чакаме предложения от страна на директорите за евентуално сливане на две специалности в една паралелка или други гъвкави решения, чрез които да се даде възможност на вече записаните ученици да учат избраната професия.

5. Мъж от пловдивското село Войводиново посрещна с брадва потенциални купувачи, дошли да огледат съседния на неговия имот. Мъжът изпуснал нервите си, когато видял, че една от купувачките е неговата бивша снаха.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?