Следвайте ни

Четете в „Марица“: Час и половина с кола от Марково до Тримонциум

viber icon

Час и половина с кола от Марково до Тримонциум

Транспортен ад в "Кючук Париж"  

Във вълчи капан  е заклещен от вчера "Кючук Париж", след като за ремонт беше затворен 6-километровият участък от Околовръстното между Кукленско и Коматевско шосе.  Задръстванията на бул. "Александър Стамболийски" , ул. "Димитър Талев" , Коматевския възел и бул "Христо Ботев" започнаха малко след 7 часа сутринта и продължиха през целия ден. 

Дълги колони  се точеха  по цялото  Коматевско шосе, където и без това с мъка се преминава в пиковите часове. В ремонта на пътя преди 4 години бяха вложени над 7 млн. лева, без обаче трасето да се разшири и с педя.

Тежка тапа се образува на кръстовището с бул. "Александър Стамболийски". Под пълна блокада се оказа и ул. "Димитър Талев", по която колите от Марково влизат към центъра на Пловдив. 

Дани Каназирева: Ремонтът ще завърши в началото на април

От фирма „Европейски пътища" обещаха да приключат ремонта на  втория участък  на околовръстното шосе от Кукленско до Коматевско шосе  до края на март или началото на април, каза Дани Каназирева, водач на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ за Пловдивска област и областен управител в отпуск.  Тя се извини на гражданите за неудобствата, като обясни, че вчера сутринта е провела разговори с ръководството на АПИ. По график срокът е средата на май, но изпълнителите са уверили, че ще се стараят да асфалтират отсечката в първата половина на април.

 Приложение Агро 

Тръгна схемата за подпомагане при застраховането на земеделска продукция

За първи път от мярката ще се възползват производители на зърнени и маслодайни култури

Тръгна дългоочакваната схема за подпомагане „Помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция“. Поради зачестилите неблагоприятни климатични условия през последните години зърнените и маслодайните култури за първи път влизат в обхвата на схемата. От настоящата година за подпомагане по помощта могат да кандидатстват и стопани, отглеждащи пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Приемът ще продължи до 30 юли. Финансовият ресурс по помощта е 5 млн. лева.

От 2023 г.: Субсидират 50 мерки и схеми в новата ОСП

Предвидено е подпомагане за екосхеми и цифровизация в земеделието

Земеделските производители ще имат възможност да получат подкрепа по 50 схеми и мерки в новата Общо селскостопанска политика (ОСП). Това заяви Мария Христова, ръководител на Координационното звено по ОСП към Министерството на земеделието, храните и горите. Нов елемент от 2023 г. ще са екосхемите, които са част от реформата за ОСП. По този начин се предвижда ефектът на подпомагането да бъде обвързан с климатичните промени. Целта е  увеличаване на приноса на селското стопанство за запазване на компонентите на околната среда при отчитане нуждата от стабилни доходи и конкурентоспособност.

Другият нов момент в първи стълб е подпомагане на групи организации на производители освен в сектор „Плодове и зеленчуци“ и за секторите „Мляко и млечни продукти“, ‚Месо“ , „Зърно“, „Картофи“.

Сватба в Ансамбъл "Тракия"

Танцьорката Радостина каза "Да" на сцената пред гайдаря Ицо  

Уникално предложение за брак направи гайдарят Христо Христов на своята половинка Радостина Колева. Това се случи по време на концерта на Ансамбъл „Тракия” миналата вечер в Дома на културата „Борис Христов”. 

Пред 130 зрители в залата той падна на колене пред Радостина веднага след като тя изпълни шопски танц. Ицо извади 24-каратов златен пръстен и чу заветното „да” под аплодисментите на публиката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?