1939

Четете в „Марица“: Чакат лъвски скок в цената на Гражданска отгворност

Започнете седмицата с горещите новини на вестник „Марица“. Ето и част от акцентите: 

Връщат на учениците пари от картите за рейса

Учениците до 10-годишна възраст ще пътуват в градския транспорт безплатно от 1 февруари, а на тези, които са купили карти за по-дълъг срок, ще бъдат върнати парите. Това съобщи за "Марица" зам.- кметът по транспорт Тодор Чонов по повод на  решението на Министерския съвет за намаление на цените в градския и междуселищен транспорт за ученици и пенсионери. 

Чакат лъвски скок в цената на Гражданска отгворност

Задължителната застраховка Гражданска отговорност може да поскъпне драстично, много над настоящите нива. За това предупредиха официално в отворено писмо от Европейския транспортен клъстер. Поводът са промени в Кодекса за застраховане, които вървят в момента.

Предложението на Министерство на финансите за изменения в Кодекса на застраховането предвижда налагането на безусловно плащане от страна на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи без изискване за доказателствена насрещна документация.

Отварят още три детски кухни в община „Родопи“

Детски кухни ще заработят в селата Първенец, Брестовица и Устина. Услугата се предоставя от Община „Родопи“ след едногодишни усилия от страна на ръководството на общината и ремонт на помещенията. Тя е за деца от 1 до 3 години, които не посещават детска градина.

Искахме капитализъм, получихме го - интервю с д-р Иван Чомаков

- Вървим по стъпките на София - скоро пловдивчани ще са малцинство в града

- С „Пълдин туринвест” спасихме Панаира от приватизация 

- В бизнеса не може идеите наши, а парите ваши

 

По-информирани граждани - повече държава

Често винят медиите за всички обществени беди. Четвъртата власт обаче не задава тона на обществените процеси. Може да е коректив или да обслужва политиката и властта, според убежденията на журналистите, може да провокира дебати и да разкрива нередностите, но не може сама да създаде или да взриви гражданското общество. Но със сигурност може да му е от полза.  

След като вече ви представихме поредица от институциите, сред които са Община Пловдив, РИОСВ и ОДМВР, днес продължаваме с Прокуратурата.

Багери свалиха нивото на речните дъна в Богдан и Каравелово

За три дни - от петък до неделя, багери продълбочиха речните корита в Богдан и Каравелово с над 50 сантиметра. Дейностите започнаха, след като коритата станаха опасни, задръстени от наноси от земна маса и кметът на община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение. Те продължават и тази седмица, обобщи заместник-кметът Николай Цветков.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Реалист

Реалист

29.01.2023 | 22:46

Аз не виждам как ще стане в автобуса да се връщат пари кой ще ги връща кондуктора ли те се борят за повече оборот вие говорите че в автобуса ще връщат пари

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?