Следвайте ни

Четете в "Марица": Царят на кларинета се връщал вкъщи с торба пари

viber icon

В новия брой на „Марица Уикенд” може да прочетете следните интересни теми, интервюта и разработки:

1. Властта обяви тотална блокада в борбата с коронавируса. Най-драстичната от мерките е организирането на КПП-та на входа и изхода на областните градове от полунощ срещу събота. Ще се пропускат хора само в случай на неотложно пътуване по работа, здравословни причина и връщане у дома. Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или лична карта. 

1. Спешно шият 2000 защитни облекла. Те ще бъдат произведени до средата на следващата седмица, те са предназначени за лекари и медицински сестри, които са на първа линия в болниците. Производството им започна от вчера в „Интендантско обслужване“ ЕАД -Калофер.

2. Роми стегнаха каруците и хукнаха по улиците. Пир по време на пандемия, която е завладяла целия свят, цари в ромската махала „Столипиново“ в Пловдив.  И то само ден след като обявиха, че в града под тепетата има заразени с коронавирус.

3. Ще се справим с вируса, но той ще промени света. Това казва в интервю за в-к „Марица” проф. Антоанета Христова.

4. Производството на ваксина за коронавирус може да бъде започнато  в скоро време от канадската биофармацевтична компания Medicago. Базираната в Квебек фирма обяви, че нейни експерти  са синтезирали  успешно вирусоподобна частица (VLP) на коронавируса само 20 дни след получаване на генома на SARS-CoV-2 - вируса, причиняващ заболяването COVID-19.

5. Виртуална видеотека иска да направи новият директор на Кукления театър Петър Влайков. В Instagram, Facebook и сайта на театъра ще бъдат пускани линкове към емблематични спектакли на театъра и за деца, и за възрастни.

6. Царят на кларинета се връщал в къщи с торба пари. 70-годишният Кънчо Сандев е последовател на Георги Коев от Мало Конаре. Котана, както му казват, наследил дарбата си от баща си Салчо.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?