1939

Четете в „Марица“: Бюджетът на Пловдив набъбна до рекордните 577 млн. лева

Последен работен ден от работната седмица, но не последен силен брой на "Марица". Ето най-интригуващите акценти:

 

Новата Пречиствателна станция на Пловдив ще произвежда eвтин ток    

Модерните съоръжения са изградени на 96%. След преработката отпадните води на града и още три села ще се вливат кристално чисти в река "Марица". Пловдив вече има модерна пречиствателна станция, подобно на водещите градове в Европа. След реконструкцията на старите съоръжения в Марица се влива кристално чиста вода, а от метана, получен от утайките, ще се произвежда ток.

С 200 дни закъснява ремонтът на Брезовско шосе  

Реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява по проекта за воден цикъл, има  близо 200 дни забавяне. За огромното закъснение съобщи зам.-кметът по строителството Пламен Райчев, който подчерта, че основната причина, която спъва проекта, е археологическото проучване дали в този терен има останки на древна могила.

Бюджетът на Пловдив набъбна до рекордните 577 млн. лева

Рекорден бюджет за тази година в размер на 577 033 186 лева регистрира Община Пловдив към 30 септември. Първоначалната финансова рамка, приета в края на март, беше 526 млн. лева. Увеличението се дължи на многобройните писма на финансов министър и постановления на Министерския съвет, с които се дават допълнителни средства за държавни дейности. 

Marica.bg излетя в националния топ 5 на електронните медии

Marica.bg продължава на надгражда възходящия тренд на своето развитие и катери нови върхове. Сайтът на „Марица” е в националния топ 5 на електронните медии през октомври в класацията на авторитетната рейтингова агенция „Гемиус”. С 1 370 150 уникални посетители за месец Marica.bg изпреварва значително електронните издания на вестниците „24 часа”, „Труд” и „Капитал”, както и сайтовете на Би Ти Ви, „Дарик”, БНТ и БНР.

Венеция Нецова-Ангова от „Продължаваме промяната“ пред „Марица“: Честно да ви кажа, когато разговарям с колегите от БСП в кулоарите,  виждам увереност, че няма да подкрепят кабинет с първия мандат на ГЕРБ, но не и за трети мандат, ако отиде при „Български възход“.

20-годишна поиска да я обявят за мъж

20-годишна асеновградчанка поиска от съда официално да бъде провъзгласена за мъж. Молбата й към магистратите била да бъде допусната промяна относно пола в акта за раждане, като от "женски" да се промени на "мъжки", също на ЕГН и на трите й имена със съответните окончания за мъжки род. 

„Хеброс бус“ спря превозите в региона                                                                                    

Хиляди хора от Подбалкана останаха без транспорт между селищата, до и от общинския център Карлово. От няколко дни те алармират за липсата на автобуси и неспазване на автобусните разписания. От невъзможността да се придвижват от едно населено място до друго страдат предимно възрастни хора, ученици след учебните часове и хора без лични автомобили.

Пращаме оръжие на Украйна, но не даваме ракети и самолети                              

След бурна дискусия, взаимни обвинения и дори флашмоб, парламентът подкрепи с голямо мнозинство изпращането на директна военна помощ на Украйна. Против бяха само БСП и "Възраждане", а изненадващо "за" гласува и партията на Стефан Янев "Български възход". Досега бившият премиер отстояваше позицията за неутралитет, което дори му коства постът на военен министър в кабинета "Петков".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Каршияка

Каршияка

04.11.2022 | 08:05

Колкото се увеличава бюджета толкова повече разрухата е по видима. Няма довършен обект с акт 16. Ремонти на ремонтите на ремонтите са перманентни. Сега разбираме че стадионът на Бирената няма проект а уж го довършват. Не искам да повярвам че Пловдив е завладян от селянията

Отговори
0 1
Каква помощ бе иди.оти

Каква помощ бе иди.оти

03.11.2022 | 22:10

Ние се нуждаем от помощ а не Украйна. Какви идиоти ни управляват.

Отговори
5 2
Рубладжия

Рубладжия

03.11.2022 | 22:41

Попадение в десятката!

Отговори
1 2
Западняк

Западняк

04.11.2022 | 02:27

Малко ли ви помага ЕС? Милиарди евро всяка година. Но имате крадливи политици и много малко стига до вас. Следващия път гласувайте с мозъците (ако ги имате), а не със задничите.

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?