Следвайте ни

Четете в "Марица": "Бушон" купи борса Никеа, десетки горят с капаро за мебели

viber icon

По-интересните акценти в предпоследния за 2020 г. брой на в. "Марица"

"Бушон" купи борса "Никеа", десетки горят с капаро за мебели

Десетки клиенти на мебелна борса „Никеа“ останаха излъгани, че ще получат парите си за капаро до края на този декември. Собственикът Николай Петров е прехвърлил фирмата си на друго лице и засега поне документално се е спасил от задълженията си за стотици хиляди лева не само към клиенти, но и към партньори, а потърпевшите са  от цялата страна. Новият собственик на "Никеа" Дилян Цветанов е от т.нар. „бушони“, на който се прехвърлят фирми с борчове.

Хижарите с Ковид тактика – всяка компания в отделна зала

Почти всички хижи в Родопите и Стара планина ще останат затворени за Нова година. Две от тях обаче ще посрещат гости. Това са „Върховръх“ и „Добрила“, установи проверка на "Марица". Хижа „Върховръх“ е пълна. Работят по групи и в различни зали. "Разхвърлям ги по 15 човека в ​помещение и ако остане забраната да няма празнество след 22 часа, след това ще кача хората по стаите“, обяснява хижарят Паун.

Нужен ли е на Пловдив нов мост над Марица

Община Пловдив огласи намерението си да тегли банков заем до 120 млн. лева за реализирането на мащабна строителна програма. Тя е свързана с развитието на пътната мрежа и изграждането на вътрешния транспортен ринг, който да изведе трафика от центъра на града и да осигури бързи връзки между отделните райони. Сред планираните обекти  е и нов мост за 30 млн. лева над река Марица като продължение на бул. "Копривщица". Ако новият мост над Марица все пак бъде построен, Пловдив ще може да кандидатства за Гинес“ в категорията „най-глупаво градоустройствено решение“, категоричен е хидроинженерът Желю Желев.

При криза и епидемия няма шанс за бейби бум - интервю с Магдалена Костова, шеф на дирекция „Демографска и социална статистика“ в НСИ

Ремонтират входа на Девин с 2 млн. лева

Чудесен новогодишен подарък за жителите на град Девин от страна на Агенция "Пътна инфраструктура". От АПИ е възложено проектиране и ремонт на входната артерия на родопския град, която е част от републиканската пътна мрежа. Участъкът е силно компрометиран и рехабилитацията му е изключително належаща. 

Лилково и Ситово влизат в BG маршрутите на английски туроператор

Английски туроператор иска да води туристи в Лилково и Ситово. Чужденците заявили готовност да включат двете перли на община Родопи в програмите си с пешеходни турове. Допреди епидемията чуждестранният туроператор водел групи до Персенк, Орехово, но заобикаляли Лилково и Ситово заради липсата на разработени екопътеки, разказа Димитър Балев от Сдружение "Заедно за Лилково".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?