Следвайте ни

Четете в "Марица": Британци готови да финансират пловдивския водороден двигател 

viber icon

Топ банкер и двама архитекти в екипа на Здравко Димитров

Топ банкер с голям опит влиза в екипа на Здравко Димитров, научи "Марица". Имената на заместниците, с които новият кмет ще управлява, ще станат ясни днес по обед. 

Проучване на "Марица" показа, че в управлението влизат специалисти с висока експертиза. Още днес Здравко Димитров ще предложи главен архитект. В продължение на 3 години Общината няма титуляр на важната длъжност, която се изпълняваше от Юлияна Петрова. Сред заместниците на Димитров има и друг архитект. 

Вече е ясно, че трима зам.-кметове от предишния мандат запазват постовете си. Това са Георги Титюков /спорт и младежки дейности/, Йордан Ставрев /обществен ред и сигурност/ и Стефан Стоянов, който освен образованието ще поеме и културата. На работа остава и опитната администраторка Ангелина Топчиева, секретар на Общината. 

Британци готови да финансират пловдивския водороден двигател 

Бившият енергетик Светослав Цанев, който опитва да разработи технология за получаване на водород със слънчева енергия, е получил предложение от британска фирма, която иска да финансира разработката му. Миналата седмица представители на компанията са се свързали с Цанов за преговори. Британците обаче настояват да получат 83% от бъдещите приходи срещу помощта си. 

Повече туристи, но по-малко приходи 

През септември 2019 г. туристите, нощували в Пловдив, са с 5,2% повече в сравнение със същия месец миналата година.  За сметка на това общият брой на нощувките във всички места за настаняване възлиза на 103.8 хил., или с 8.1% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година.
Експертите на Териториално статистическо бюро Юг са изчислили, че броят на българските туристи, пренощували под тепетата, е 68.6 хил., a на чужденците - 35.2 хил.

Освободиха директора на Областната болница в Пазарджик

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Новината бе потвърдена и от наши източници в лечебното заведение.

Министерството на здравеопазването и прокуратурата проверяват лечебното заведение за злоупотреби с пари на НЗОК и НОИ. Повод за това стана сигнал, че лекари, сред които и изпълнителният директор, вземат пенсии с фалшиви експертни решения от ТЕЛК.

Александър Държиков, новият председател на местния парламент: Искам работещ и отворен за гражданите Общински съвет 

"Не правя компромиси с принципите си в работата и в живота. Общинският съвет ще бъде мястото, където ще се дебатира по важните за Пловдив неща", казва в интервю Държиков за вестник "Марица". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?