Следвайте ни

Четете в „Марица“: "Ботев 1912" или "Ботев 1907"

В новия брой на „Марица“ четете:


• Октоподът Тотев-Николов завзема центъра на Пловдив

Пореден атрактивен  имот в центъра с площ 3154 кв. метра е продаден от Община Пловдив  на фирма, близка до приятелския кръг на ВиК шефа Спартак Николов и брата на градоначалника Георги  Тотев, установи разследване на „Марица”. Купувачът е фирма „Блек сий инвестмънт” АД, която три години по-късно е преименувана на "Кепитъл холдинг груп". Тя е в портфейла на известния предприемач Веселин Чипев, който е във връзка с октопода от фирми чрез Иван Атанасов, управител на няколко дружества, използвани за придобиване на евтини общински имоти. С поредната сделка приятелският кръг продължава да завзема центъра на Пловдив.


• Дишаме прахта на София с битката с мръсния въздух


София отново задмина  Пловдив. Този път дишаме прахта на столицата с проекта за  подмяна на печките на твърдо гориво с климатици в жилищни сгради. Безвъзмездната финансова помощ е осигурена целево по оперативна програма „Околна среда” за градовете с най-тежки проблеми с мръсния въздух - Пловдив, Димитровград, Монтана, Смолян, Видин, Бургас и Столична община.

• Калпав тротоар едва не прекъсна 65-годишен брак

Меракът на 90-годишния Тодор Пенчев да зарадва с китка любимата си баба Иванка, едва не завърши с голяма трагедия. Изпълненият с жизненост пловдивчанин, който обитава стара кооперация на ул. „Сакар планина” в "Кършияка", тръгнал, подпрян на бастуна си, към близкото пазарче за букет нарциси навръх женския празник. Но...


• Парите за българските пчелари скачат с 28 млн. евро

Цифровизацията трябва да обхване и пчеларството. Новите технологии водят до повишаване на конкурентоспособността и до вземане на по-правилни решения в сектора. На сайта на министерството вече е качена Стратегията за дигитализация в земеделието, която ще бъде предложена и на Министерски съвет. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на Международната конференция „Цифровизация в пчеларството: ползи и предизвикателства“.

• "Ботев 1912" или "Ботев 1907"

112 години след събитието от Ботев Пловдив показаха документ, от който се вижда, че клубът е трябвало да бъде създаден през 1907 година, но е получил забрана. Ето какво обясняват от Ботев по темата: “На 11 март 1912 година нашите предци учредяват футболен клуб „Ботев“, но този акт има и своята доста интересна предистория. Още на 5 март 1907 година е направен опит за създаването на”...

Още интересни заглавия от броя:

•  Лудогорец огорчи НиЛо и Биляна Дол

• Пловдивчани питат Банов има ли желание за Концертна зала

• Кралете на психодрамата стъпват в Тримона

• Ф-16 е най-маневреният и снаряжен изтребител

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?