1553

Четете в "Марица": Борисов ще предпочете избори пред плаващо мнозинство

Правителство може да няма, нито шеф на Народното събрание, но гарантирано е едно - качеството в новия брой на "Марица". Ще ви убедят акцентите:

 

Вече строят временната жп гара на Сточна

От Сточна гара ще се качваме скоро на влаковете от Пловдив за Асеновград, Крумово, Първомай и Свиленград. На ул. „Авксентий Велешки” - до жп прелеза и бившия Автокомбинат, вече е изграден временен перон. В следващите дни предстои да се довършат подходите към него. На същото място за пътниците ще бъде разкрит и пункт за продажба на билети.

Строителите правят временната жп гара заради предстоящото събаряне на Бетонния мост.

Борисов ще предпочете избори пред плаващо мнозинство

Има ли авариен план или фиаското на 50-ия парламент е предизвестено? – на този и други актуални въпроси отговаря в интервю за „Марица“ политологът доц. Стойчо Стойчев.  „Самият Бойко Борисов обяви предварително, че ще предложи Рая Назарян за председател на Народното събрание и за него гласуването ще е знаково за съдбата на парламента. И гласуването показа красноречиво какви са нагласите на партиите в НС. От ПП-ДБ не гласуваха против Назарян, но се въздържаха. В предишни изявления обаче заявиха, че няма да подкрепят Назарян, което не означава, че няма да подкрепят друго предложение на ГЕРБ“, разсъждава той. 

Общината се вкара в капан с екологичния завод

Историята на екологичния завод в Шишманци започва още в началото на 21-ви век. През мандата на кмета Иван Чомаков се създаде едно от многото публично-частни партньорства, които по-късно се оказаха пълен провал за Община Пловдив. През 2002 г. се роди смесеното общинско-частно дружество "Екологичен завод," което трябваше да изгради първия в страната завод за преработка на битовите отпадъци.

 

Стотици гайдари се събират в Стойките на национален събор

Петото издание на Националния събор на гайдата „Апостол Кисьов“ ще се проведе на 29 и 30 юни 2024 г. в смолянското курортно село Стойките. Акцент в проявата е 100-годишнината от рождението на фолклориста Апостол Кисьов.

 

Съдбата на седмокласиците: 24 от 24 ходят на частни уроци

„Ще ги разбия!“ Седмокласникът Николай Стойнов от пловдивското ОУ „Душо Хаджидеков“ влезе без притеснение на националното външно оценяване по български език и литература. Син е на най-добрия в града - Радо Фризьора. Цяла година е ходил на частни уроци. Няма как да не го приемат в Националната търговска гимназия.

ОУ „Душо Хаджидеков“ има слава на едно от елитните училища в Пловдив. Но на оградата преди изпита се оказа, че всички 24 деца от 7. Б клас ходят на частни уроци.

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?