1553

Четете в "Марица": Борч от 6 стотинки спъна пловдивчанин за кредит 

"Марица" няма да ви подведе и утре с брой, характерен за изключително високите ни стандарти. В това ще ви убедят дори ударните акценти:

 

Борч от 6 стотинки спъна пловдивчанин да изтегли кредит 

Мижавите 6 стотинки спънаха пловдивчанин при кандидатстване за ипотечен кредит. Един от изискваните документи от банката е удостоверение за наличие или липса на задължения към хазната. Издава се от НАП, като има възможност да се получи и онлайн, стига данъкоплатецът да има ПИК или електронен подпис. За късмет, Васил Неделчев има електронен подпис и късно вечерта пуска искането онлайн от домашния компютър.

 

Вдигаш комплекс? Направи си път до него и ни го подари   

Строителният бум в последните години неизменно води след себе си и проблеми. Един от тях е липсата на инфраструктура около новите обекти. Следва и въпросът кой е отговорен да има пътища до изникналите комплекси. Отговорът води до челен сблъсък между съответната община и частните инвеститори. С последните промени в Закона за устройство на територията общините се освобождават от своето задължение да прилагат регулацията и да отчуждават имоти. И те прехвърлиха това бреме върху плещите на собствениците и строителните предприемачи.

 

Ще има ли скоро Пловдив градска железница? Засега е мираж        

Бившият финансов министър Асен Василев и бившият вицепремиер в служебния кабинет на Стефан Янев - Атанас Пеканов, влязоха в задочен спор дали Пловдив ще има градска железница, финансирана по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). По традиция се смесиха истини с лъжи, но големият проблем е, че обществените поръчки по проекта се провалят една след друга и има огромен риск от загуба на средства по ПВУ.

 

Сглобката може да се повтори, интригата е дали ПП-ДБ ще паднат под 500 000 гласа          
казва в интервю социологът Васил Тончев пред „Марица“.  "Най-вероятно активността на 9 юни ще падне под 2.5 млн. гласа, което е нов антирекорд; Ще влезем в  спирала, която води до поредица от избори, с цел в някакъв момент нещата да се избистрят; Разочарованието от сегашните парламентарни партии дава шанс на много малки и нови играчи", допълва той.

 

Омбудсманът Борислав Стаматов оцеля на поста си, засега                 

Борислав Стаматов остава на поста обществен посредник на Пловдив, който заема като временно изпълняващ длъжността вече осем години. Предложението за провеждане на конкурс за омбудсман и избор на нов временен шеф на институцията е внесено за разглеждане на сесия от общинския съветник от „Съединени за Пловдив” Константин Георгиев, но не е включено в дневния ред на сесията в четвъртък.

 

Брестовица се жалва от обриви, подозират калната вода     

Жители на Брестовица ще блокират за час движението на детелината на Пещерско шосе и Околовръстното днес от 17 часа. Вече четири години местните се борят от чешмите им да потече годна за пиене вода, а не кална и с манган над нормата. С всеки изминал ден проблемът става все по-сериозен. Черна вода тече от чешмите ни неведнъж в месеца, а през ден, коментира пред "Марица" Любомир Томов, председател на Сдружение "Живот за Брестовица"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?